Kapela No Name predstavila prvú pieseň zo svojho pripravovaného albumu. V novinke s názvom Povedz mi spieva skupina o tom, ako si ľudia komplikujú život a pritom prehliadajú skutočné šťastie. Autormi skladby sú bratia Dušan a Igor Timkovci, ktorí majú na konte aj hit Na, na, naaa.

"Na koncertných výjazdoch bývame s Dušanom na jednej izbe a vzájomné debaty vyústili v túto pieseň. Rovnako si myslím, že sa v piesni odzrkadlili rozhovory s istým 'Ľubošom - kybernetikom', keď sme preberali sféry, v ktorých je všetko čo chceš. Ďalším človekom, ktorý má myšlienkový podiel na tejto skladbe, je kamarát Martin. Spomínal, že ľudia pred smrťou často ľutujú, že nežili tak ako chceli. Ľudia si sami komplikujú život, pritom stačí mať v poriadku vlastný mikrosvet a vybavené," uviedol líder skupiny Igor Timko.

No Name novinku Povedz mi prvýkrát predstavili na frekvenciách Hitrádia v Čechách. Na Slovensku si premiéru nového singlu úspešnej košickej kapely ako prví vypočuli fanúšikovia v éteri najpočúvanejšieho regionálneho rádia - Rádio Košice. K novej skladbe plánuje kapela nakrútiť aj videoklip. "Jasné, v dnešnej 'youtubeovej' dobe pesnička bez videa akoby ani nebola. Myslím, že počas februára by sme mohli video priniesť na svetlo sveta," dodal Timko.


Kapela, ktorá hrá v zostave Igor Timko (spev), Dušan Timko (gitara), Ivan Timko (bicie), Roman Timko (gitara), Vilo Gutray (basgitara) a Zoli Sallai (klávesy), aktuálne spoločnými silami pracuje na novom albume. Ten by mal vyjsť už na jeseň tohto roku.

"Naša tvorba je dokonalou syntézou šiestich hláv, čo znamená, že vždy je niekto z nás autorom nápadu, ale realizácia a smerovanie piesne sa už rodí v skúšobni. Tento model nám výborne funguje od začiatku kapely. Čo sa týka nového albumu, je rozpracovaný tak na polovicu. Nejaké piesne sú už nahraté, no tým, že máme dostatok času, veľmi pohodlne sa nám tvorí a nahráva," uzavrel spevák.

Fanúšikovia skupiny si môžu čerstvú novinku Povedz mi vychutnať po prvýkrát naživo 23. januára v Bratislave a 7. marca v Košiciach. No Name v uvedených mestách vystúpi so špeciálnym akustickým programom, v rámci ktorého zaznejú piesne ako Čím to je, Ty a tvoja sestra, Hľadám či Žily v netradičných úpravách. 


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Pali Hudák

Súvisiaci interpreti: No Name