Keďže prezidentská kampaň je momentálne v plnom prúde, Zverina si na predstavenie videa k skladbe Prezident ani nemohol vybrať vhodnejší čas. Uplynulý týždeň však priniesol aj dve archívne záležitosti od Wu-Tang Clanu a Alicie Keys, ktoré dlhé roky čakali na zverejnenie. Čerstvé novinky si zas pripravili J. Cole, Common, či Skyzoo.

Zverina uzavrel svoju "prezidentskú kandidatúru" predstavením klipu k skladbe Prezident, v ktorej hosťuje Supa. Zatiaľ čo Zverina v tracku rapuje o tom, aké by to bolo, keby bol prezidentom on, Supa sa netají tým, že by chcel byť rovno diktátorom. Pointa nadnesenej skladby však príde až v záverečných titulkoch...

Zverina feat. Supa - Prezident

Wu-Tang Clan koncom roka 2001 vydal svoj štvrtý album Iron Flag, z ktorého sa videa dočkal iba singel Uzi (Pinky Ring). V skutočnosti však vznikol klip aj k skladbe Y'all Been Warned, ten však z neznámych dôvodov čakal na svoje zverejnenie dlhých dvanásť rokov.

Wu-Tang Clan - Y'all Been Warned

V archíve zalovila aj Alicia Keys, ktorá prostredníctvom svojej webstránky www.akvault.com predstavila doteraz nezverejnenú skladbu Zebras And Airplanes. Tá vznikla ešte v roku 2009 počas nahrávania jej štvrtej štúdiovky The Element Of Freedom, pričom k jej zloženiu ju inšpiroval jeden z obrazov maliarky Chloe Early.

Alicia Keys - Zebras & Airplanes

J. Cole sa rozhodol pripomenúť svoju vlaňajšiu štúdiovku Born Sinner. Využil k tomu nové video k skladbe She Knows, v ktorej hosťujú Amber Coffman a Cults. O vydarený vizuál, ktorý je poňatý ako krátky film, sa postaral režisér Sam Pilling.

J. Cole feat. Amber Coffman & Cults - She Knows

Common začiatkom roka oznámil, že pripravuje nový album s názvom Nobody Smiling, ktorý mal byť pôvodne iba EP. Vtedy taktiež predstavil prvý singel War, na ktorý teraz nadviazal skladbou Made In Black America. V nej hosťuje Ab-Soul a produkoval ju rovnako ako celý album No I.D..

Common feat. Ab-Soul - Made In Black America

Big Boi a jeho remixová séria priniesli v štvrtom týždni mash-up jeho tracku Tremendous Damage so skladbou The World Is Going Up In Flames kapely Menahan Street Band. Rovnako ako v predchádzajúcich troch prípadoch, aj tentoraz sa výsledný track s názvom Damaged World (Dungeoneze Remix) dočkal tiež sprievodnej vizuálizácie.

Big Boi feat. Menahan Street Band - Damaged World (Dungeoneze Remix)

Skyzoo dal na Valentína darček svojim fanúšikom, keď poskytol zdarma na stiahnutie EP s názvom Tomorrow Morning. To obsahuje tri skladby, jednou z nich je napríklad Not That Kind Of Girl, ktorú si teraz môžete vypočuť. Celé EP sa dá stiahnuť TU.

Skyzoo - Not That Kind Of Girl

Iba pred týždňom predstavili Onyx titulnú skladbu z ich pripravovaného albumu Wakedafucup a už sme sa dočkali aj videa k nej. V singli hosťuje holandská formácia Dope D.O.D. a produkovali ho nemeckí Snowgoons, ktorí dostali na starosť produkciu celej štúdiovky. Tá vyjde 9. marca.

Onyx feat. Dope D.O.D. - Wakedafucup

Atmosphere ešte vlani v júli predstavili nový track Bob Seger. Teraz pri príležitosti začiatku turné Welcome to Minnesota zverejnili k tejto skladbe aj videoklip.

Atmosphere - Bob Seger

Na záver tu máme ešte jedno nové video, o ktoré sa postaral No Malice. Najnovšie sa vizuálneho spracovania dočkala skladba Blasphemy, v ktorej hosťuje Fam-Lay. Track nájdete na Malicovom vlaňajšom albume Hear Ye Him.

No Malice feat. Fam-Lay - Blasphemy

Bonus: Neoficiálny "čardáš remix" skladby JBMNT od Kontrafaktu ukazuje, akým hudobným smerom by sa mal uberať Rytmus, keby chcel, aby sa jeho hudba hrala aj na narodeninových oslavách šesťdesiatnikov. Egovi tento štýl až tak nesadol.

Kontrafakt - JBMNT Remix (Denisko Šalansky)

Autor: Miguel Mitchél
Foto: facebook.com/Zverky

Súvisiaci interpreti: Wu-tang Clan, Zverina