Už v túto sobotu, v prvý jarný deň, sa bude ako každý rok vo Vrbovom vítať príchod jari a oslavovať tentokrát už jubilejné, desiate výročie abstinencie Braňa Jobusa a Ľuboslava Petrušku zo skupiny Chiki Liki Tu-a. Tá priamo tu pokrstí svoj nový album, na ktorý fanúšikovia čakali dlhých 10 rokov.

Karpatské Chrbáty počas svojho koncertu predstavia aj novinky z pripravovaného albumu, ktorého krst je naplánovaný na Vrbovské Vetry 2015. Ďalšou kapelou, ktorá nahráva nový album a vystúpi v sobotu vo Vrbovom je piešťanské Slniečko, v ktorej Braňo Jobus hrával už ako 15-ročný.

Ozdobou tohtoročného vítania jari bude vokálna legenda Free Varlata Angel Voices na čele s Michalom Kaščákom. Samozrejmosťou budú vsuvky z dielne pána Brata ako strelecké preteky z poplašnej pištole či odchod Moreny do večných lovíšť. Všetko to vypukne v kinosále vo Vrbovom 21. marca o 19:30.

Vrbovské vetry 2015 prebehnú tento rok 4. júla. Z potvrdených účinkujúcich môžeme spomenúť napríklad českú legendu Jasná pákaDavidom Kollerom, Petra Lipu so skupinou, legendárny projekt Janka Kurica Ventil RG, Longital, venezuelských Gypsy SKA orquestra, ďalšie ska, tentokrát z Bieloruska Chutki Smouž, Talent Transport, samozrejmosťou budú Chiki Liki Tu-a aj so svojimi Projektami a domáce legendy Karpatské Chrbáty či Vrbovskí víťazi.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Whisky.

Foto: Marko Erd

Súvisiaci interpreti: Chiki Liki Tu-a, Karpatské Chrbáty, Vrbovskí víťazi