Kapela Mesial vydala v pondelok (18.5.) debutové EP s názvom Heron, ktoré nahrával, mixoval a produkoval Erik "Losos" Horák (Noisecut, Zlokot) a o výsledný zvuk sa postaral renomovaný Ecson Waldes z Biotech Studio.

Obal debutového EP kapely Mesial vytvoril Rado Žilinský. Heron tvoria štyri rôznorodé skladby vrátane prvého singla Love, pričom celé EP tejto bratislavskej formácie si môžete vypočuť zadarmo na Bandcampe, Soundcloude či Youtube. Charakteristickým znakom skladieb je originálna kombinácia elektroniky, akustických nástrojov a ženských vokálov.

Skladateľ kapely Dominik Kopcsay, ktorý študuje hudobnú kompozíciu na VŠMU a pôsobí aj ako tvorca klasickej hudby, o debutovom EP hovorí: "Myslím, že sa nám podarilo vytvoriť kompaktný celok, ktorý tvoria rôznorodé skladby prepojené charizmatickým spevom našej speváčky Katky. Som rád, že sme elektroniku spojili so živou rytmickou sekciou. Šťavu celému EP dodáva aj akustická gitara, či husle. Je to profesionálne dielo s kvalitným zvukom vďaka príjemnej spolupráci s Erikom Lososom Horákom a Ecsonom Waldesom. Máme množstvo materiálu aj na dva albumy a toto je prvá ochutnávka."

Kapelu Mesial tvoria okrem Dominika (gitara, husle, elektronika) tvoria Katarína Žúžiová (spev), Marián Grznár (bicie) a Filip Rácek (basgitara).



Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Dominik Kopcsay.