Slovenská speváčka Dominika Mirgová sa mohla v uplynulých dňoch na vlastnej koži presvedčiť o tom, že úspech sa neodpúšťa. Speváčke, ktorá prežíva úspešný návrat na hudobnú scénu, totiž z ničoho nič zrušili oficiálne konto na videoportáli YouTube.

Podľa jej zástupcov sú za tým internetové útoky nenávistných používateľov, ktorí využili možnosť nahlásiť nevhodný obsah. Na základe pravidiel YouTube má totiž každý nespokojný používateľ právo nahlásiť podozrivé správanie iných ľudí.

Dominika Mirgová, ktorej singel Nová patril v uplynulých týždňoch k najsledovanejším slovenským skladbám a zaznamenal vyše 1,2 milióna pozretí, však na prísne pravidlá doplatila. Nástroje, ktoré majú slúžiť na ochranu a dodržiavanie pravidiel, sa totiž dostali do rúk jej neprajníkom a tí speváčku hromadne nahlásili s argumentom porušovania pravidiel. Kanál "DMirgovaOfficial" tak dnes už na internete nie je.

"Bola som z toho v šoku. Netušila som, že sa niečo také môže stať a doteraz nechápem, čo ľudí motivuje k tomu, aby robili takéto zlo," poznamenala na margo nepríjemností s videoportálom speváčka. Jej manažér Michal Šefčík to ale vidí inak. "Objavili sme isté skutočnosti, na základe ktorých sa domnievame, že za blokovaním nášho účtu je cielený zámer ublížiť a poškodiť Dominiku," skonštatoval.

Manažér zvažuje právne kroky

"Postupovali sme podľa pravidiel YouTube, na obsah videí vlastníme všetky práva a poskytovateľ služby tak nemá dôvod náš kanál rušiť. Situáciu riešime, sme na stope človeka, ktorý zapríčinil tieto nepríjemnosti, je to len otázka času. Zvažujeme aj právne kroky. Veríme, že sa nám podarí dostať profil späť v pôvodom stave," dodal speváčkin manažér.

Mirgová od incidentu denne dostáva od fanúšikov množstvo správ a sťažností, že skladbu na internete nemôžu nájsť. "Videá sme boli nútení zverejniť na dočasnom kanáli, ktorý je k dispozícii pre fanúšikov, ktorí si Novú žiadajú naspäť. Veríme, že sa nám ku 'strateným miliónom' podarí vrátiť," uviedol Šefčík.

"Dominike však oveľa viac chýba spätná väzba od fanúšikov a komentáre od ľudí, ktorým skladba nejakým spôsobom spríjemnila deň, či dokonca pomohla prekonať problémy vo vzťahu," prezradil zástupca slovenskej speváčky. Tá však nie je jediná, ktorá sa stretla s nepríjemnosťami s YouTube. Minulý rok zrušila služba profil aj speváčke Lady Gaga.

"Nový" videoklip k originálnej verzii piesni Nová nájdete TU, my vám ponúkame remix od Rytmusovho producenta S3riousa.

Dominika Mirgová - Nová (S3rious remix)

Informácie agentúre SITA poskytol Michal Šefčík z Galgan Music.

Zdroj: SITA
Foto: Jaroslav Sohe Suchár

Súvisiaci interpreti: Dominika Mirgová