Multiinštrumentalista a skladateľ Peter Luha už čoskoro vydá debutový štúdiový album, ktorý dostal názov Viaje del Alma. Nahrávka slovenského gitaristu, ktorú na trh uvedie vydavateľstvo Real Music House, bude predovšetkým albumom sólového gitaristu, no nielen to.

Peter Luha sa na svojom debute Viaje del Alma predstaví ako hudobník s citom pre atmosféru skladieb, ktoré vychádzajú z jeho intenzívnych ciest po Európe. "Album je veľmi osobný a pocitový. Tak vznikol aj jeho názov, ktorý v slovenčine znamená Cesta duše," vysvetlil Luha názov svojho debutu.

Nahrávka, ktorá vychádza začiatkom augusta, vznikala pod dohľadom hudobných producentov Roberta Pospiša a Martina Sillaya. "Pri nahrávaní albumu bolo najdôležitejšie zachovať pocit naturálnosti a živelnosti," opísal Luha atmosféru v štúdiu. Jedinečný zvuk a hudobný výraz originálneho slovenského gitaristu vychádza z dvoch zásadných gitarových smerov. "Už dávno ma pri hre inšpirovali žánre ako flamenco a gypsy jazz, ktoré pochádzajú z týchto dvoch krajín. Posledné roky to bolo ešte silnejšie, keďže som strávil s priateľkou pol roka v Paríži a rovnaký čas v Španielsku."

Okrem Petra Luhu, ktorý sa na svojom debutovom albume postaral o všetky gitary a mandolínu, sa na Viaje del Alma objavia aj dvaja zaujímaví hostia. "Album som nerobil so zámerom osloviť nejaké špecifické publikum. Dúfam, že si nájde cestu ku všetkým, ktorí majú radi pocitovú a melodickú hudbu, verím, že osloví aj ľudí s temperamentom. Rozhodne nie je určený len pre gitarových poslucháčov, ktorí si však určite prídu na svoje."

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/peterluha.guitart