Slovenská hudobná scéna je bohatšia o novú speváčku, ktorá je zároveň aj textárkou a skladateľkou. Má 26 rokov, pracuje ako barmanka a v minulosti bola reprezentantkou Slovenska v karate. Volá sa Svetlanna a jej prvý singel s názvom L.E.N. je dôkazom toho, že spieva o tom, čo skutočne žije.

Ako o sebe sama tvrdí, od malička má pocit, že je iná ako ostatní. "Neustále počujem v hlave nejakú melódiu, ktorú sa hneď, ako je to možné, snažím zaznamenať. Najradšej tvorím v noci, keď všetci spia," hovorí mladá hudobníčka, ktorá vie hrať na flautu, klavír, gitaru a všetky texty a hudbu si píše sama. Pod umeleckým menom Svetlanna pred pár dňami zverejnila svoju novú skladbu L.E.N., ktorá sa už stihla udomácniť v niektorých slovenských rádiách.

"L.E.N. je o životných túžbach, o snahe dostať sa k cieľu a byť konečne šťastná, aj napriek tomu, že ťa niečo/niekto stále brzdí. Uvedomujem si, že nie som jediná žena, ktorá so svojim životom a túžbami bojuje. Som človek, ktorý ráno vstane a musí si odpracovať 13 až 20 hodín, aby si mohol kúpiť jedlo či zaplatiť nájom," hovorí mladá speváčka, ktorá je napriek realistickému textu odrážajúcemu jej pocity presvedčená, že život je, napriek všetkým "L.E.N.", krásny.


Pieseň sa nahrávala v štúdiu LVGNC pod producentským dohľadom Mareka Rakovického. Spolu s ním a Svetlannou boli v štúdiu aj Ľudo Srnec (bicie a perkusie), Peter Bulík (akustická gitara) a Dominik Greiner (piano a PC). "Výber štúdia zo strany Universal Music bol pre mňa výborný. Moja spolupráca s Marekom sa nedá opísať inak ako slovom harmónia. Presne vedel vystihnúť to, čo cítim. Veľmi sme si sadli, hudobne aj ľudsky," neskrýva nadšenie Svetlanna.

Okrem hudby sa dlhé roky venovala profesionálne aj športu – karate. Je niekoľko násobnou majsterkou Slovenska a dokonca ako reprezentantka Slovenskej republiky vyhrala aj Európsky pohár. Neskôr však prišla k úrazu a jej športová dráha bola v priebehu sekundy ukončená. "Karate sa stalo pre mňa rutinou ako jesť a piť, ale hudba bola a je celý život mojim nádychom a výdychom. Je pre mňa jedinou možnosťou ako v skutočnosti vyjadriť to, čo cítim. Moja hudba, moje texty," dodala Svetlanna.

Svoj debutový singel naživo po prvýkrát predstaví profesionálom z hudobnej brandže na Biznis & Media párty vydavateľstva Universal Music, ktorá sa uskutoční 2. októnra v bratislavskom klube Loft!.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Marek Kučera z vydavateľstva Universal Music. Viac na www.facebook.com/svetlannaband.

Foto: Ľudo Srnec

Súvisiaci interpreti: Svetlanna