Holandský dídžej a producent Hardwell sa minulý rok stal najmladším víťazom najväčšej ankety popularity dídžejov Top 100 DJs magazínu DJ Mag, a porazil tak päťnásobného držiteľa prvenstva Armina Van Buurena. Tento rok 26-ročný hudobníl svoj úspech zopakoval a opäť sa dostal na prvú priečku.

"Wow - toto je sen, ktorý ešte stále pokračuje! Som na seba extrémne hrdý. Minulý rok sa mi splnilo niečo, o čom som sníval 10 rokov. To, že sa mi to podarilo opäť, je úplne šialené," uviedol Hardwell. "Chcem poďakovať svojim fanúšikom, milovníkom hudby, a všetkým ostatným, ktorí so mnou boli počas posledných 12 mesiacov. Podpora a láska, ktorú dávate mojej hudbe a celej hudobnej scéne je naozaj inšpirujúca," dodal.

Holandský dídžej a producent však nespí na vavrínoch a už teraz plánuje množstvo noviniek. "Naozaj sa teším na to, čo prinesie rok 2015. Teším sa na môj prvý kompletne autorský album, nové svetové turné a niekoľko vzrušujúcich projektov. Viem, že táto nová kapitola v mojej ceste bude tou najlepšou," spresnil Hardwell po vyhlásení výsledkov, ktoré sa uskutočnilo na dvoch súbežne prebiehajúcich párty v Londýne a Amsterdame.


Medzi ocenenými aj Steve Angello či Carl Cox

Počas večera bolo vyhlásených aj niekoľko ďalších ocenení. Legendárny Derrick May bol uvedený do siene slávy DJ Mag Hall of Fame, Deorro sa stal najvyššie umiestneným nováčikom (19. miesto) a Ummet Ozcan poskočil o najviac priečok. Armin van Buuren sa stal najvyššie umiestneným tranceovým DJom, Dimitri Vegas & Like Mike najvyššie umiestneným DJským duom, Steve Angello najvyššie umiestneným houseovým DJom a Carl Cox najvyššie umiestneným techno DJom. Okrem nich získali ocenenia aj Skrillex, DJ Snake či Angerfist.

Anketa Top 100 DJs sa prvýkrát konala v októbri 1993. Do tohto roku sa na jej popredných priečkach okrem Armina van Buurena a Hardwella umiestnili aj mená ako David Guetta, Tiësto, Paul van Dyk, Paul Oakenfold, Carl Cox či Sasha & John Digweed.

Hardwell Zdroj: Facebook.com/djhardwell

Top 20 dídžejov roka 2014 podľa ankety magazínu DJ Mag:

1. Hardwell
2. Dimitri Vegas & Like Mike
3. Armin Van Buuren
4. Martin Garrix
5. Tiësto
6. Avicii
7. David Guetta
8. Nicky Romero
9. Skrillex
10. Steve Aoki
11. Calvin Harris
12. Afrojack
13. Blasterjaxx
14. Dash Berlin
15. Alesso
16. Deadmau5
17. Showtek
18. W&W
19. Deorro
20. Dvbbs

Zdroj: Digitalspy.co.uk
Foto: Facebook.com/djhardwell - Gerard Henninger

Súvisiaci interpreti: Hardwell