Legendárna britská kapela The Beatles má nový videoklip k piesni Words Of Love, ktorej pôvodným autorom je zosnulý Buddy Holly. V klipe je možné vidieť všetkých členov slávnej štvorice - Johna Lennona, Paula McCartneyho, Ringa Starra a Georga Harrisona v nahrávacom štúdiu, či ako sa snažia utiecť pred fanúšikmi.

Autorstvo videa je pripisované režisérovi Peteovi Candelandovi (Gorillaz, Imagine Dragons), ktorý okrem pôvodných záberov použil aj viacero animácií, ktorými ho doplnil či ozvláštnil. Klip celkovo dokresľuje vtedajšiu atmosféru "beatlemánie", ktorá uchvátila celý svet, a preto je podľa kritikov veľmi vydareným obrazom doby, v ktorej hrala hudba Beatles dôležitú úlohu.

The Beatles
nahrali skladbu Words Of Love v 60. rokoch minulého storočia a pôvodne vyšla na albume Beatles For Sale (1964). Verzia, ku ktorej vznikol nový videoklip, pochádza z roku 1963 a nachádza sa na nahrávke On Air - Live at the BBC Volume 2. Špeciálny set vyšiel 11. novembra a obsahuje 63 raritných verzií piesní.


The Beatles vznikli v roku 1960 v Liverpoole a dodnes ich hudobní kritici považujú za jednu z najlepších a najvplyvnejších kapiel všetkých čias. Vo Veľkej Británii nahrali a vydali dvanásť štúdiových albumov. Kapela si vyslúžila 25 nominácií na Grammy, z ktorých osem dokázala premeniť na ceny. Formácia získala aj Oscara a to za skladbu Let It Be z rovnomenného dokumentárneho filmu z roku 1970. V roku 1988 The Beatles uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Zo slávnej štvorky sú nažive už len dvaja členovia.

Zdroj: SITA, Contactmusic.com
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: The Beatles