Svidníčanka Kristína Peláková známa ako Kristina, ktorá so skladbou Horehronie zastupovala Slovensko v utorkovom medzinárodnom semifinále pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest 2010, v konkurencii ďalších šestnástich interpretov neuspela. Mladá speváčka sa tak v sobotňajšom finále nepredstaví.

Zo zástupcov sedemnástich krajín, ktorí sa v nórskom Osle predstavili v utorkovom prvom semifinále, do finále postúpili Bosna a Hercegovina, Moldavsko, Rusko, Grécko, Portugalsko, Bielorusko, Srbsko, Belgicko, Albánsko a Island. Ďalších desať finalistov vzíde z druhej sedemnástky, ktorá sa predstaví vo štvrtkovom druhom semifinále. Päť krajín už má pritom isté miesta vo finále - Veľká Británia, Francúzsko, Nemecko, Španielsko a hostiteľské Nórsko, ktorého zástupca Alexander Rybak zvíťazil v minulom ročníku s piesňou 'Fairytale'.

Eurovision Song Contest, ktorá sa po prvý raz konala 24. mája 1956, každoročne sleduje približne sto miliónov divákov a diváčok. Hostiteľom nasledujúceho ročníka sa automaticky stáva víťazná krajina.

Kristina v Osle:



Ďalšie informácie, fotografie a videá sú na oficiálnej webovej stránke Eurovision.tv.

--
Zdroj: SITA
Foto: Eurovision.tv

Súvisiaci interpreti: Kristína