Od založenia vokálnej skupiny Close Harmony Friends ubehlo už 20 rokov. Svoje okrúhle výročie oslávi kapela 19. septembra na "domácej scéne" v nitrianskom Divadle Andreja Bagara.

Výnimočná a cappella vokálna skupina Close Harmony Friends (CHF) interpretuje vo svojom repertoári rock, pop, jazz i gospel. Vznikla roku 1990 a od svojho založenia pravidelne brázdi javiská a scény doma i v zahraničí.

Kapela má na konte vystúpenia v Anglicku, Belgicku, Španielsku, Taliansku a Vatikáne, Švédsku, Nórsku, Poľsku, Maďarsku i v Rakúsku, v zámorí účinkovala dvakrát v Kolumbii, v Mexiku a v Japonsku a tri roky po sebe albsolvovala koncertné turné po najväčších mestách východného aj západného pobrežia Austrálie (Sydney, Melbourne, Canberra, Perth).

V máji 2008 CHF vystúpili ako hosť koncertu Bobbyho McFerrina v Bratislave. V tom istom roku nahrali prvé slovenské a cappella DVD s názvom Live in Bratislava (2008). Spolu vydali sedem albumov, ktoré reflektujú ich spevácky talent a všestrannosť. Umeleckým vedúcim a zakladateľom skupiny je Mgr. Art. Mario Fančovič, absolvent VŠMU v Bratislave, momentálne člen Mestského divadla v Badene (Rakúsko).

Ako špeciálny hosť výročného koncertu v Nitre vystúpi rakúska skupina Safer Six. Vstupenky v cene 10 € je možné zakúpiť online na webe Chf.sk/nitra alebo v predajni CD Andante na pešej zóne v Nitre, prípadne v predajni s.Oliver v nákupnom centre MAX.

--
Zdroj a foto: Closeharmonyfriends.com

Súvisiaci interpreti: Close Harmony Friends