Skupina Polemic má za sebou mimoriadne úspešný rok. Z jej albumu Horúce časy sa do dnešného dňa predalo viac ako 7 tisíc kusov, spoločne so skupinou Divokej Bill si na turné podmanili Slovensko a do Vianoc stihnú odohrať niekoľko koncertov aj v Českej republike.

Prvým úspešným singlom z aktuálnej veľkej platne Polemicu sa stala skladba Svetlá mesta, ku ktorej skupina nakrútila aj vtipné video, predvianočnou novinkou je pesnička Už idú. Polemic celý rok tradične veľa koncertoval, k vrcholom roka v tomto smere patrilo jesenné Sony Ericsson Tour po slovenských kluboch spolu s českou skupinou Divokej Bill.

December trávia obe skupiny opäť spolu, tentoraz na turné po Čechách. "Divokej Bill je doma mimoriadne žiadaný, smerujeme tak do väčších priestorov s kapacitou okolo tisíc ľudí," povedal spevák Polemicu Braňo "Bejzo" Bajza. "Navyše sú to často lokality, v ktorých sme ešte nikdy nehrali. Z našej strany to berieme tak trochu ako misionársku činnosť," dodáva s humorom.

Je až na počudovanie, že v prípade takých početných skupín ako Polemic a Divokej Bill sa ešte nestalo, že by vystúpenie ohrozila choroba či iná nepríjemnosť ktoréhokoľvek člena. Žiaden koncert nevynechal ani hráč na basovej gitare z Divokého Billa Jurda Čaruj, hoci si pri rezaní kachličiek vo svojej kúpeľni nešťastne porezal šľachy na ruke. Na českej časti spoločného turné s Polemicom bude dokonca už aj bez obväzov.

Po skončení série koncertov uvidia tento rok fanúšikovia Polemic ešte raz – tradične na Silvestra na Hlavnom námestí v Bratislave.

Zostávajúce zastávky turné Divokého Billa a Polemicu:

10. 12. 2010 - Toužim, Sokolovna
11. 12. 2010 - Nejdek u Karlových Varů
15. 12. 2010 - Pardubice, ABC klub
16. 12. 2010 - Brno, Semilasso
18. 12. 2010 - Kralupy nad Vltavou

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigálová, PR manažérka kapely Polemic.

--
Foto: Martina Chrienová

Súvisiaci interpreti: Divokej Bill, Polemic