Na budúcoročnej pesničkovej súťaži Eurovision Song Contest bude Slovensko zastupovať Miro Šmajda známy z projektu Česko-Slovenská SuperStar. Rozhlas a televízia Slovenska túto informáciu potvrdil pre Mediálne.sk . "Dlho sme tento krok zvažovali a rozhodnutie sa rodilo ťažko," povedal programový riaditeľ STV Andrej Miklánek. "Eurovízia je osvedčený formát lákajúci veľké množstvo divákov a veríme tomu, že sa náš interpret konečne dostane do finále. V tom prípade by sme boli naozaj spokojní," vyjadril sa.

Vedenie RTVS pôvodne pre nedostatok financií neplánovalo tento rok poslať na súťaž slovenského zástupcu. Ich predchodcovia však už poplatky za Eurovíziu zaplatili a RTVS by v prípade odrieknutia účasti hrozilo penále.

Päťdesiaty siedmy ročník súťaže Eurovision Song Contest 2012 sa uskutoční v Baku v Azerbajdžane, odkiaľ pochádza víťazné duo tohto ročníka Ell & Nikki. Predbežný termín dvoch semifinálových kôl je 22. a 24. mája a finále by sa malo uskutočniť 26. mája. Účasť už potvrdilo viacero krajín - medzi nimi je napríklad Azerbajdžan, Rakúsko, Belgicko, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Francúzsko či Nemecko.


Miro Šmajda - Baby

Informácie zverejnil portál Mediálne.sk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Mirosmajda.sk