Česká skupina Oceán pri príležitosti blížiaceho sa jarného turné urobila radosť sebe aj svojim fanúšikom a vydala minuloročný album Ve smíru v limitovanej edícii na vinyle. Vydanie LP podporuje videoklipom k ďalšiemu singlu V peřinách.

Skupina Oceán minulý rok vydala po štvrťstoročí nový album. Ve smíru bol skvele prijatý fanúšikmi aj odbornou kritikou, napríklad portál Musicserver.cz ho zaradil na tretie miesto svojho rebríčka najlepších domácich albumov vydaných v roku 2016. Že nové piesne fungujú aj naživo si štvorica Jitka Charvátová (spev), Petr Kučera (klávesy), Jan Vozáry (bicie) a Petr Hons (gitara, basa) potvrdila už aj na pódiu počas minuloročnej prvej časti turné.  

Z albumu už boli predstavené single Dante, Bludný Holanďan a Půlměsíc, ku ktorým kapela natočila aj veľmi zaujímavé klipy. Ďalší v poradí zverejnila pred pár dňami. Vybrali si pieseň V peřinách.


"Klip sme točili na chalupe výtvarníka Jana C. Löbla, ktorý je aj autorom koncepcie klipu. Nakrúcala som ako prvá, takže práve na mne sa nastavovala kamera. Dve hodiny som musela ležať na stole, v tme a sama, pokrytá machom. Liezli po mňe rôzne chrobáky a mušky... Nebol to celkom príjemný zážitok a skončil nočnou nevoľnosťou. Tieto zábery ale našťastie v klpe nie sú," hovorí dnes už s úsmevom speváčka Jitka.

Oceán na najbližšie obdobie pripravil pre fanúšikov ďalšiu časť úspešného turné, ktoré bude prebiehať s krátkymi pauzami až do konca roka. Hneď na začiatku ich čaká dvojica koncertov s nemeckým projektom M.I.N.E, za ktorým stojí Marcus Meyn, osobnosť legendárnych Camouflage. Dvojkoncert oboch skupín sa uskutoční 14. apríla v bratislavskom Ateliéri Babylon a o deň neskôr v pražskom klube Rock Café.

Vinylová verzia albumu Ve smíru sa dostane aj do klasického predaja. Ak si ho ale fanúšikovia objednajú prostredníctvom eshopu skupiny Oceán, získajú ručne očíslovanú kópiu podpísanú všetkými členmi formácie.

Prečítajte si: Oceán je späť s novým albumom. Pozrite si klip k piesni venovanej Petrovi Mukovi

Redakciu Hudba.sk informovala Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music.  

Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: Oceán