Ôsma štúdiová nahrávka Beyoncé je na ceste. Pokračovanie albumu Renaissance z roku 2022 ohlásila speváčka hneď dvoma singlami, ktoré naznačovali príklon ku country, čo vyvolalo značný rozruch. Množstvo dramaturgov country rádií spočiatku popovú divu odmietalo zaradiť do svojich denných playlistov. Tí, čo sa tomu nebránili, jej neskôr gratulovali k zaujímavému prvenstvu.

"Ďakujem z celého srdca všetkým priaznivcom Texas Hold 'Em a 16 Carriages. Cítim sa poctená, že som prvou černoškou s číslom jeden v rebríčku Hot Country Songs. To by sa nestalo bez podpory od každého jedného z vás. Dúfam, že po rokoch bude zmienka o rase umelcov, ktorá sa týka vydávania hudobných žánrov, irelevantná," uviedla Beyoncé vo svojom príspevku, v ktorom priblížila pripravovanú nahrávku.

"Tento album vznikal viac ako päť rokov. Zrodilo sa to zo skúsenosti, ktorú som zažila pred rokmi, keď som sa necítila vítaná... A bolo úplne jasné, že nie som. Ale kvôli tejto skúsenosti som sa hlbšie ponorila do histórie country hudby a preštudovala som si náš bohatý hudobný archív. Je dobré vidieť, ako hudba dokáže spojiť toľko ľudí na celom svete, a zároveň zosilniť hlasy niektorých ľudí, ktorí zasvätili toľko svojho života vzdelávaniu o našej hudobnej histórii," pokračovala speváčka.

"Kritika, ktorej som čelila, keď som prvýkrát vstúpila do tohto žánru, ma prinútila prekonať obmedzenia, ktoré na mňa boli kladené. Act II je výsledkom toho, že som si sama dala výzvu a venovala som si dostatok času ohýbaniu a miešaniu žánrov, aby som vytvorila toto dielo. Na albume mám niekoľko prekvapení a spolupracovala som s niekoľkými skvelými umelcami, ktorých si hlboko vážim. Dúfam, že budete počuť moje srdce a dušu a všetku lásku a vášeň, ktorú som vliala do každého detailu a každého zvuku. Zamerala som sa na tento album ako na pokračovanie Renaissance. Dúfam, že táto hudba je zážitkom, vytváraním ďalšej cesty, kde môžete zavrieť oči, začať od začiatku a nikdy neprestať," vyznala sa.

"Toto nie je country album. Toto je album Beyoncé. Toto je Act II: Cowboy Carter a som hrdá na to, že ho môžem s vami zdieľať!," dodala na záver. Album Cowboy Carter vychádza 29. marca.

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)