Ed Sheeran a Justin Bieber slávia úspech s novinkou I Don't Care. Počas prvých 24 hodín pesnička nazbierala takmer dvakrát toľko prehratí ako Edov doposiaľ najúspešnejší singel Shape Of You. Hitovka navyše dostala uletený videoklip, ktorým dvojica hudobníkov dokazuje, že si nerobia ťažkú hlavu ani sami zo seba.

V piesni I Don’t Care sa spojili dvaja najvýraznejší súčasní speváci severo-americkej a britskej popovej scény, čo zákonite skladbu odsudzuje na úspech. Justin Bieber a Ed Sheeran dali svojej spolupráci týždeň po vydaní singla korunu v podobe veselého, pestrofarebného videoklipu, ktorý ukazuje zázraky zeleného plátna vo vtipne "zbabranej" forme.

Navyše možno konštatovať, že britskej hviezde spolupráca s Justinom Bieberom prospieva. Vo videoklipe totiž môžeme tohto väčšinou placho pôsobiaceho ryšavého speváka sledovať v odviazanej podobe. A je to novinka, ktorú je zábavné sledovať.

Ed Sheeran, videoklip I Don't Care Zdroj: Youtube

Amatérsky vizuál ako umelecký zámer

Predstavte si párty, kde sa necítite vo svojej koži a zrazu príde vaše dievča a zoberie vás tancovať. V tom momente už nedbáte na okolie, len sa bavíte a užívate si fakt, že ste s niekým, kto vás miluje. Jednoduchý a univerzálny, no zároveň dostatočne osobný text piesne je chytľavým vyznaním manželkám oboch spevákov, pri ktorých všetky ich starosti zmiznú a zlé noci sa stávajú znesiteľnými. Celý sa pritom nesie v odľahčenej hudobnej podobe a do ešte bláznivejšej roviny ho posúva práve vizuálne stvárnenie singla plné divokých koláží, lacných efektov a infantilných animácií.

Obaja speváci sa v ňom obliekli do rôznych prevlekov - Eda Sheerana môžeme vidieť napríklad v župane alebo ako pandu či banán, kým Justin Bieber chodí po svete v kostýmoch kukurice či zmrzliny. Za pohľad stojí aj obraz, kedy sa hudobníci stávajú kovbojmi v "slušivých" košeliach. Všetky svoje smiešne podoby prijímajú s humorom a pritom si pospevujú: "Nestarám sa, som so svojím dievčaťom. Všetky zlé veci sa stratia."

Pobaví aj top komentár pod klipom na Youtube, ktorý spája fiktívny dôvod nedokonalého a chaotického vizuálu s názvom skladby: "Filmár: 'Som veľmi zlý v editovaní.' Justin a Ed: 'Nestarám sa/Je mi to jedno.' (v preklade I don't care)". V tomto prípade však nedokonalosť bola zámerom a autor klipu Emil Nava spravil skvelú prácu.


Jednotka na Spotify aj v britskom rebríčku

Na produkcii duetu v súčasnosti najúspešnejšieho britského speváka a jeho nemenej slávneho kanadského kolegu sa podieľali 
Max MartinShellback a FRED. Výsledkom je skladba, ktorá má svieži a ľahký zvuk, ideálny na to, aby sa singel stal hitom blížiaceho sa leta. 

Potenciál obrovského úspechu sa potvrdil už počas prvého dňa od zverejnenia (9.5.), kedy skladba iba na Spotify zaznamenala 10,977 miliónov prehraní a prekonala rekord, ktorý od Vianoc držala Mariah Carey s All I Want For Christmas Is You (10,819 miliónov). Dvadsaťštyri hodín po zverejnení sa počet streamov na Spotify vyšplhal dokonca až na 14 miliónov. Veľký úspech má aj videoklip, ktorý má za tri dni od zverejnenia takmer 38 miliónov prehratí.

Vo Veľkej Británii jeI Don’t Care len druhým singlom roka 2019, ktorý sa v prvom týždni v kombinovaných predajoch dostal cez 100-tisíc. V januári sa to podarilo Ariane Grande so 7 Rings. Sheeranovi to pochopitelne vynieslo prvé miesto v britskom rebríčku, celkovo ide o šiesty No. 1 singel v jeho kariére. Justin Bieber sa vďaka tejto spolupráci dočkal už siedmeho triumfu. Skladba je aktuálne jednotkou singlového rebríčka aj v Austrálii, Švédsku, Nórsku, Fínsku, Taliansku, Írsku, Švajčiarsku, Holandsku, a tiež Českej republike a na Slovensku. V americkom rebríčku Billboard Hot 100 singel debutoval na 2. mieste, no je veľmi pravdepodobné, že po zverejnení klipu sa posunie na vrchol.

Eda Sheerana si budú môcť fanúšikovia užiť naživo už o pár týždňov, keď vystúpi 7. a 8. júla v Prahe. Ako predskokani koncertu sa predstavia James Bay a Zara Larsson. Presne o mesiac neskôr, 7. augusta, bude spevák hlavnou hviezdou otváracieho večera budapeštianskeho Sziget festivalu.


Autorka: Marína Valentovičová + TS Warner Music
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran, Justin Bieber