Americká R&B speváčka Brandy, ktorá sa preslávila v 90. rokoch viacerými hitmi a tiež účinkovaním v seriáli Moesha, zažila cez víkend poriadny šok. Jej vystúpenie v juhoafrickom Johannesburgu nemalo v sobotu v noci na obrovskom štadióne takmer žiadnych divákov. Návštevníci podujatia totiž o jej koncerte ani len netušili.

Ako informuje portál Gigwise.com, koncert mal uzavrieť program podujatia Nelson Mandela Sport and Culture Day, ktoré sa konalo počas celého dňa na futbalovom štadióne FNB Stadium s kapacitou 90-tisíc miest na sedenie. V prípade koncertu, kde ľudia môžu stáť aj na hracej ploche, je obvykle kapacita dokonca ešte vyššia, no R&B hviezda Brandy po príchode na pódium zažila pohľad, na ktorý asi tak skoro nezabudne - prázdne tribúny a pod pódiom hŕstka ľudí. Po odohratí dvoch skladieb sklamaná speváčka koncert predčasne ukončila.

O fiasku, ktorého hlavnými vinníkmi sú údajne organizátori podujatia a ich nedostatočná komunikácia pred a počas podujatia, informoval prostredníctvom Twitteru africký spevák Kabomo. "Nemám slov pre to, čoho som bol práve svedkom. Brandy koncertovala na prázdnom štadióne. S rozsvietenými svetlami. Po dvoch skladbách vytočená odišla preč," uviedol hudobník, ktorý na akcii predtým tiež vystúpil. V ďalšom tweete popis diania na podujatí upresnil. "Bolo neskoro. Ľudia vôbec nevedeli, že po športových akciách mal byť ešte nejaký koncert. Nikto nevedel, že je tam Brandy. Bolo tam možno 40 ľudí," dodal.

Zrejme zo solidarity so sklamanou hviezdou doposiaľ nikto z prítomných na internete neuverejnil fotografie či video, takže obrazový dôkaz o pravdivosti Kabomových slov sme žiaľ nenašli. Neobjavili sa však ani žiadne vyjadrenia, ktoré by jeho verziu popierali. Samotná speváčka, jej manažment, ani organizátori podujatia sa síce k správe, ktorá sa rýchlo rozšírila v zahraničných médiách a na sociálnych sieťach, zatiaľ nevyjadrili, no na oficiálnej stránke speváčky 4everbrandy.com sa objavila jej fotografia z podujatia. Samozrejme nejde o fotku hľadiska, no speváčka tým aspoň potvrdila, že na FNB Stadium naozaj bola a vystúpila. A čo sa týka počtu divákov - to sa snáď ani vymyslieť nedá, to musí priniesť sám život!


Kto je Brandy?

Brandy Norwood
 debutovala v roku 1994 albumom Brandy. Hneď s prvými dvoma singlami Baby a I Wanna Be Down sa umiestnila v prvej desiatke rebríčka Billboard Hot 100 a s oboma na prvom mieste rebríčka R&B skladieb. Z nahrávky sa na celom svete predalo 6 miliónov kópií, no ešte väčší úspech prišiel s druhým albumom Never Say Never (1998). Zrejme k tomu prispel aj fakt, že medzitým sa stala hviezdou seriálu Moesha (1996-2001), ktorý bol svojho času vysielaný aj na Slovensku.

Spomínaná druhá nahrávka, ktorá je viacnásobne platinová v USA, Kanade i v Japonsku (celosvetový predaj: 16 miliónov), obsahovala aj jej najväčší hit The Boy Is Mine, v ktorom hosťuje ďalšia R&B speváčka Monica. Nasledujúce albumy Brandy však už taký úspech nemali, jej posledným veľkým hitom je pieseň What About Us? z roku 2002. Napriek tomu speváčka pravidelne vydáva nové albumy, s vlaňajšou štúdiovkou Two Eleven sa jej opäť podarilo dobyť rebríček R&B albumov a v celkovom poradí Billboard 200 sa umiestnila na 3. mieste. So singlom Put It Down s hosťujúcim Chrisom Brownom však na úspechy z konca 90. a začiatku "nultých" rokov nenadviazala. Okrem hudby sa živí aj ako herečka, často hrá v amerických televíznych seriáloch.


Text: Hudba.sk (zdroj: Gigwise.com, Twitter.com/Kabomo, archív)
Foto: 4everbrandy.com

Súvisiaci interpreti: Brandy