Nórska speváčka Ane Brun vystúpi vo viedenskom klube Szene v rámci svojho turné Songs 2013. To sprevádza rekapitulačný album Songs 2003 – 2013, ktorým Ane zhŕňa svoje desaťročné pôsobenie na hudobnej scéne. Fanúšikovia sa však na koncerte môžu tešiť aj na jej podanie známych skladieb od svetových umelcov.

Výberovka piesní z doterajších šiestich štúdiových albumov ukazuje vývin krehkej Nórky od tradičného severského, jemne folkového soundu k väčšej osobnej i muzikantskej odvahe. Odvaha hrať sa a experimentovať je zreteľná aj na prechádzajúcej nahrávke It All Starts With One, predstavujúcej jej vrcholnú formu.


O tom, ako spolupráca s ľuďmi ako José Gonzales či Peter Gabriel Ane hudobne posunula, sa budete môcť naživo presvedčiť už v stredu 23. októbra v neďalekej Viedni. Hudobníčku bude na koncerte v klube Szene sprevádzať aj švédska kapela Tonbruket, miešajúca jazz a rock s nenapodobiteľným severským šarmom. 

V príprave na koncert Ane Brun odporúčame vypočuť si aj tohtoročné prekvapenie pre fanúšikov - album Rarities, na ktorom nájdete napríklad krásne cover verzie skladieb od Björk či The Beatles.


Text: Hudba.sk
Foto: Facebook.com/anebrunofficial

Súvisiaci interpreti: Ane Brun