Necelý rok po albume Where Is My Kind prichádza slovenský spevák a skladateľ Tomáš Trník alias Toello s novou hudbou. V apríli ju vydá na EP, z ktorého ako prvý singel zverejnil pieseň Changes s ľahučkým pop-rockovým zvukom a chytľavým melodickým refrénom.

Skladba Changes je podľa hudobníkových slov inšpirovaná veľkými zmenami, ktoré zažil v osobnom živote, no veľmi súvisia aj so zmenami v spoločnosti a vo svete. Vďaka tomu sa môže s piesňou stotožniť naozaj každý. "Myslím, že ľudia celkovo od 'korona situácie' zažili veľa zmien, či už dobrých alebo zlých. Téma zmien nie je v hudbe vôbec nová, naopak, je obohratá, no stále veľmi štedrá, čo sa týka inšpirácie, a preto som sa rozhodol prispieť do tejto nekončiacej studne aj ja," hovorí Toello.

Ako priznáva, inšpirovala ho aj rovnomenná skladba Davida Bowieho. "Jeho Changes spomínam aj v jednom z veršov mojej skladby. Dúfam, že v ľuďoch prebudí zvedavosť o nové veci a zažehná strach z neznámeho. Napokon, je večnou pravdou, že človek je väzňom svojho života iba vtedy, keď má každý deň rovnaký. Budem rád, ak si moji poslucháči vytvoria nové spomienky, ktorým bude pesnička soundtrackom," dodáva autor piesne.

Skladba Changes napovedá, ako bude znieť EP, ktoré nazval Still Life. "Sú to tracky, ktoré niečím evokujú staré obdobie, ale tvária sa novo. Som spokojný s tým, ako nostalgicky znejú. O zvuk som sa prvýkrát postaral úplne sám. Od produkcie po mix aj master. To, čo počujete, je to, čo urobili moje ruky a uši," uzatvára Toello. Pred vydaním nahrávky plánuje predstaviť ešte jednu skladbu.

Text: Hudba.sk (zdroj: Gergaz)