Na čo siahne, to premení na zlato. Taylor Swift opäť pocítila vrúcnu priazeň svojich fanúšikov, keď po piatkovom vydaní najnovšieho albumu The Tortured Poets Department znova prepísala rekordy na Spotify. Nahrávka sa stala prvým albumom v histórii streamovacej služby, ktorý mal viac ako 300 miliónov streamov za jediný deň.

Predchádzajúcou držiteľkou rekordu bola Beyoncé s albumom Cowboy Carter, ktorý mal viac ako 300 miliónov streamov za prvý týždeň od svojho vydania. K tomuto úspechu si Swift pripísalo rovno ďalší rekord, a to za najstreamovanejšiu skladbu na Spotify za jediný deň. Je ňou aktuálny singel Fortnight s Post Malone.

Dvojica predstavila k spoločnému singlu aj videoklip, ktorým Post Malone zdieľal so slovami: "Je to raz za život, že niekto ako Taylor Swift prichádza na tento svet. Tvoje srdce a tvoja myseľ ma nadchýnajú a som poctený, že som bol požiadaný, aby som ti pomohol na tvojej ceste."

Taylor vo svojom príspevku vysvetlila, o čom nový videoklip je: "Keď som písala videoklip Fortnight, chcela som vám ukázať svety, ktoré som videla vo svojej hlave a ktoré slúžili ako pozadie pri tvorbe tejto hudby. V podstate všetko, čo je v ňom, je metaforou alebo odkazom na jeden alebo druhý koniec albumu. Pre mňa sa toto video ukázalo ako dokonalá vizuálna reprezentácia tohto záznamu a príbehov, ktoré v ňom rozprávam." Vo videu, ktoré režírovala samotná speváčka, si spolu s ňou a Postom zahrali aj hudobníci Ethan Hawke a Josh Charles.

The Tortured Poets Department je jedenásty štúdiový album Taylor Swift a zároveä prvý od vydania Midnights z roku 2022, za ktorý získala Grammy. Nová štúdiová nahrávka obsahuje spoluprácu s Florence + the Machine, ako aj autorské a produkčné príspevky Jacka Antonoffa a Aarona Dessnera.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)