Už tento štvrtok 25. júna sa v rámci svojho európskeho turné Summer Fun Boys Tour zastaví na Slovensku americké duo Crocodiles. Po koncertoch v Londýne, Ríme, Viedni či Hamburgu odohrá u nás jediný exkluzívny koncert v renovovanom košickom kultúrnom centre Tabačka Kulturfabrik.

Crocodiles u nás odprezentujú svoj najnovší, v poradí už piaty album Boys, ktorý vyšiel 12. mája. Skupinu založili spevák Brandon Welchez a gitarista Charles Rowell v roku 2008 po tom, čo sa im rozpadli ich dovtedajšie kapely - The Plot to Blow Up the Eiffel Tower a Some Girls. Pre dvojicu zo San Diega sú charakteristické ironické Welchezove texty a Rowellovo gitarové besnenie.

Vo svojej hudbe prechádzajú z odviazaného post-punku až k noise-indie-popovej fúzii. Ovplyvnili ich také hudobné ikony, ako sú Gary Glitter, The Archies či Tommy James & The Shondells. "Estetiku Crocodiles prirovnávajú hudobné blogy ku kapelám ako sú Jesus and Mary Chain, či dokonca Velvet Underground. Na divákov čaká jedinečný večer živej indie hudby," dodáva dramaturg Tabačky Lukáš Berberich.


Talkshow je štvorčlenná indie-rocková kapela, ktorá pôsobí v Bratislave. Minulý rok vydali svoj v poradí druhý album Kunst, ktorý patrí k najzaujímavejším anglicky spievaným albumom, aké u nás v posledných rokoch vznikli. Okrem domácich festivalov ako Grape, Pohoda, Waves vystúpili na českom Rock for People, Colours of Ostrava, rakúskom On the Rocks, alebo aj ako predskokani na viedenskom koncerte britskej kapely The Horrors, amerických The Death Set, či švédskych MFMB.

Talkshow ako jedinú východo-európsku kapelu zaradil tento rok do svojho lineupu aj najväčší showcaseový festival SXSW v americkom Austine. Kapela momentálne nahráva svoj tretí album.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nina Šilanová, PR manažérka Tabačky Kulturfabrik. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach kapiel www.killcrocodiles.com a www.tlkshw.sk.

Súvisiaci interpreti: Talkshow