Družina patrí medzi najúspešnejšie slovenské world music skupiny, ktorá svojim fanúšikom už 20 rokov prináša príjemne a citlivo spracované ľudové piesne zo všetkých regiónov Slovenska. Po viac než 1500 odohratých koncertoch sa tento rok rozhodla absolvovať vlastné klubové turné s názvom Neofolklór Tour.

Hudba skupiny Družina je postavená na dvoch ženských hlasoch, ktoré doprevádzajú profesionálni muzikanti prichádzajúci z rôznych hudobných svetov. Ako jedna z prvých skupín na Slovensku začala Družina prinášať poslucháčom originálne úpravy tradičných ľudových piesní, ktoré ju radia do kategórie world music.

"Prešlo už 20 rokov od založenia skupiny Družina, preto padlo rozhodnutie urobiť malé turné po kluboch, a tak prísť k našim fanúšikom bližšie. Neplánujeme nič špeciálne, nemáme pozvané veľké mená, nerobíme veľký marketing. Divákom ponúkneme našu hudbu, dobrý koncert a zábavu. Veríme, že zanecháme v divákoch príjemný pocit z našej hudby," hovorí zakladateľ skupiny Aty Béreš. "Okrem pesničiek známych z médií zaznejú aj staršie piesne zo všetkých doteraz vydaných CD, ktoré dostali nové aranžmány," dodáva.

Názov turné Neofolklór predznamenáva pripravovaný nový album, ktorého vydanie kapela avizuje na rok 2020. Zároveň tým hudobníci podľa vlastných slov konkrétnejšie pomenovávajú svoj originálny štýl a tvorbu. Aj keď tento názov by si pokojne mohli osvojiť aj iné slovenské kapely, ktoré ľudové inšpirácie posúvajú do nových hudobných teritórií.

Družina - Neofolklór tour 2019:

26. 10. - Nové Mesto nad Váhom, klub Za rampami
2. 11. - Prešov, klub Stromoradie - predpredaj
9. 11. - Žilina, Smer klub 77
14. 11. - Banská Bystrica, Robotnícky dom - predpredaj
21. 11. - Bratislava, Zrkadlový háj


Text: Hudba.sk (zdroj: Predpredaj.sk)
Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: Družina