Spevák Thomas Puskailer sa rozhodol, že namiesto popu sa na debutovom albume zameria na klubovú tanečnú hudbu a tomu zodpovedal aj samotný krst. V klube Loft! tak nechýbala laserová šou a aj samotný album bol pokrstený laserovou "čistou energiou".

Spevák Thomas Puskailer si za krstných rodičov debutového albumu vybral ľudí, ktorí pri ňom stoja roky – moderátorku Adelu Banášovú, šéfku módnej televízie Gabu Drobovú a režiséra Petra Nuňéza. "Sú to moji priatelia, veľmi si ich vážim. V čase Superstar to boli prví ľudia, s ktorými som prišiel do kontaktu. Môžem im kedykoľvek zavolať, vždy mi poradia a usmernia ma. Sú pre mňa veľkým príkladom a vzorom v slovenskom šoubiznise," priznal.

Krst debutu s názvom Make Believe bol netradičný a symbolický - všetci traja krstní rodičia naraz nasmerovali laserové lúče na album, ktorý je podľa Puskailera určený pre mladé klubové publikum. Nahrávka totiž obsahuje tanečné piesne a je naspievaná výlučne v angličtine. "Nemôžem opakovať niekoho iného a robiť komerčné veci. Povedal som si, že urobím 'dance' album, aby sa mohol hrať v kluboch," povedal Puskailer v rozhovore pre agentúru SITA.

"Krstil som to laserom Kvant. Je to čistá energia, ktorá ide do vesmíru a donekonečna... Tak by som si želal, aby tento album stále kráčal donekonečna a vošiel do histórie. Veľmi ďakujem za trpezlivosť a podporu manželke Abbie a manažérovi Robertovi Maplemu," dodal 31-ročný spevák. 

Nejde o krátkodobú slávu

CD pripravoval tri roky, počas ktorých účinkoval v muzikáloch a začínal s koncertovaním. "Nejde o to, že si známy jeden deň, ale rob to, aby si bol známy celý život," parafrázoval spevák rady Gabiky Drobovej, vďaka ktorým sa do vydania albumu neponáhľal. "Všetky peniaze, čo som si zarobil, odložil som na album. Všimli si to aj producenti z celého sveta, pridali sa a takto vznikol album," povedal Thomas Puskailer, ktorý nahrávku označil za svoj osobný "Mount Everest".

Medzi spomenutými producentmi je napríklad Bill Grainer, ktorý má na konte spoluprácu so speváčkou Jennifer Hudson, štyri pesničky produkoval Puskailer spolu s Joeom Dworniakom, producentom Duran Duran a Paula McCartneyho. Väčšina albumu je však autorským dielom samotného speváka a hudobníka, ktorý nie je v hudbe žiadnym nováčikom, hoci presadiť sa v slovenskom šoubiznise plnom predsudkov preňho nie je ľahké.

"Behal si po svete a Slovensko ti možno bolo súdené, aby sa ti tu splnilo to, čo si celý život chcel," povzbudila ho na krste Drobová. "Thomasa si pamätám od prvého castingu na Superstar. Je to mimoriadne milý chalan. Želám mu, aby bol šťastný v tom, čo robí. Verím, že jeho dobrá energia tomuto biznisu veľmi prospeje," zaželala sympatickému rodákovi z Holandska moderátorka Adela Banášová. Fanúšikovia preňho zase pripravili prekvapenie v podobe torty s motívom albumu.

Premiéru klipu chystá na 26. novembra

Aktuálnym singlom z albumu je temnejšie ladená skladba Moneytree, ktorá sa uchytila najmä na tanečnej scéne v Česku. Prispel k tomu najmä remix od renomovaného producenta Miroslava Vrlíka, ktorý sa u našich západných susedov vyšplhal na prvé miesto Dance Chart a vydržal tam sedem týždňov.

Puskailer stihol už k skladbe Moneytree nakrútiť videoklip, ktorý bude mať premiéru v pondelok 26. novembra na Hudba.sk. V redakcii sme už klip videli a príjemne prekvapil - Puskailer je dobrým hercom a napriek tomu, že je preslávený hlavne svojím žiarivým úsmevom (jeho otec je vyhľadávaným zubárom), dokáže verne zahrať aj drsňáka, ktorý sa pretĺka neľahkým životom na ulici. Samotná skladba tiež prináša čerstvý vietor na slovenskú scénu a hoci nie je určená pre široké mainstreamové publikum, fanúšikov si určite nájde.

Album Make Believe pokrstí Thomas aj v Česku, a to 27. novembra v Hoteli Fusion v Prahe. Nové CD Thomas fanúšikom aj podpíše, stačí ak prídu 24. novembra na autogramiádu do kníhkupectva Panta Rhei v bratislavskom centre Eurovea.

Text: Propaganda House, SITA, Hudba.sk
Foto: Filip Bucher

Súvisiaci interpreti: Thomas Puskailer