Po vydaní najväčšieho virálneho hitu tohtoročného leta mnohí novonadobudnutí fanúšikovia formácie S Hudbou Vesmírnou očakávali niečo obdobné aj pre zimné obdobie. Skupine komikov však nie je až tak neznesiteľne zima (veď tá tohtoročná naozaj za veľa nestojí), takže tesne pred Vianocami sa rozhodli pustiť do sveta svoj "soundtrack k vysávaniu".

Novinka sa volá Hoovering Song a na letný hit s už takmer piatimi miliónmi zhliadnutí síce nenadväzuje textovo, ale ponúka rovnako pozitívnu náladu, podobný elektronicko-akustický tanečný zvuk a samozrejme nechýba ani veselý videoklip. Doňho si S Hudbou Vesmírnou opäť prizvali kamarátov hercov, tentokrát si zahrali aj zaspievali Ľuboš Kostelný, Michaela Majerníková a Judit Bárdos.

"Keď sme oslovili Ľuba, Judit aj Mišku, cítili sme sa fakt super, pretože nám hneď povedali, že s nimi môžeme počítať a že sa na natáčanie veľmi tešia. To je pre nás asi tá najväčšia pocta, a zároveň to je úplne iná práca, keď sú na pľaci herci, ktorí sú nadšení z tých našich šialeností. Samozrejme, sme veľmi vďační, nabíja nás to tou energiou, ktorú sa potom snažíme dávať čo najviac von, ľuďom, ktorí to pozerajú a počúvajú," prezradil jeden z členov skupiny Marek Koleno.

S Hudbou Vesmírnou - videoklip Hoovering Song Zdroj: Sorizzo Art Production

Soundtrack k vysávaniu inšpirovala vŕtačka

"Hlavná myšlienka bola samozrejme upratovanie, hlavne teraz pred Vianocami. Nikoho nebaví upratovať, no veríme, že naša nová pesnička vie aspoň trošku spríjemniť každý moment, kedy by si človek iba zanadával. Zároveň ďakujeme všetkým, bez ktorých by singel vôbec nevznikol, Mirovi Mrázovi, Zuzkám, firme Bluespace a ďalším, sú pre nás tou najväčšou inšpiráciou. Už teraz máme pripravené dva nové nápady na ďalšie pesničky, to sa nám doteraz ešte nestalo," dodala Dominika Zeleníková.
 

Tvorca hudby Daniel Kis alias Sorizzo prezradil, že Hoovering Song v podstate vznikol už pred niekoľkými rokmi: "Samotný nápad na hoovering song mi spolu s mojimi sestrami napadol ešte veľmi dávno, keď nám susedia vŕtali v byte celú večnosť. Už sme nevedeli čo, vŕtačka sa nezastavila a jej dlhý monotónny zvuk sa nedal počúvať. Tak sme si začali spievať dvojhlasy a trojhlasy do toho a vznikali naozaj krásne melódie. Bola to istá forma krátenia času, kým tých robotníkov niekto nevypol."

Napriek nečakanému obrovskému úspechu letného hitu Je nám teplo! skupina zostáva pri zemi a chce naďalej ľuďom spríjemňovať život takpovediac "bez nároku na honorár". Ich pesničky si totiž môže každý a vždy stiahnuť zadarmo a pri pozeraní ich videoklipov na Youtube vás nebudú otravovať žiadne reklamy. Ako dodávajú, ich hudba a klipy vznikajú spontánne a vždy pre radosť.

Prečítajte si: Majk Spirit, Kristína aj Je nám teplo: Toto sú najpopulárnejšie domáce klipy roka


Text: Hudba.sk (zdroj: Sorizzo)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: S Hudbou Vesmírnou