Vydavateľstvo Supraphon rozbehlo vlastné podcastové edície. V prvej s názvom Supraphon podcast, sa poslucháči započúvajú do rozprávania interpretov, tvorcov a ďalších osobností spojených s popom, rockom, folkom, či country. Druhá séria s názvom Supraphon Vivace podcast je venovaná protagonistom klasickej hudby a voľne nadväzuje na newsletter Vivace.

Cieľom podcastov Supraphonu je dať možnosť nahliadnuť za oponu jedného z historicky najvýznamnejších českých hudobných vydavateľstiev. Rozhovory s hudobníkmi, so spevákmi, ale i so skladateľmi či s producentmi a ďalšími tvorcami nových i legendárnych nahrávok priblížia špecifický svet hudobných albumov a audiokníh. V oboch podcastových edíciách sa odráža, že Supraphon je živým organizmom, kde sa neustále deje niečo zaujímavé. Rozprávanie sa točí nielen okolo aktuálnych noviniek a zaujímavostí, ale pripomína tiež rôzne výročia. Nové epizódy Supraphon podcast a Supraphon Vivace podcast sa objavujú striedavo vždy v pondelok na všetkých dostupných podcastových platformách.

Sprievodcami prvých dielov sú skúsení publicisti Tomáš Pilát a Marek Šulc, ktorých ďalej doplnia rôzne osobnosti, v Supraphone priamo pôsobiace alebo s ním spolupracujúce. V rámci už zverejnených epizód Supraphon podcast si poslucháči môžu vypočuť rozhovory s populárnou speváčkou Dashou, so swingovým spevákom Janom Smigmatorom či s vokálnou formáciou 4 Tenoři. Zaujme i rozprávanie s Martinom Kláskom o histórii Divadla Spejbla a Hurvínka. Aktuálne, od pondelka, 18. januára 2021 ponúka Supraphon podcast rozhovor hudobného publicistu a producenta Supraphonu Karla Deniša s legendou českého rocku Vladimírom Mišíkom. Na pondelok 25. januára sa pripravuje podcast s Naďou Dvorskou – producentkou audioknihy Korespondence Boženy Němcové, ktorá vyšla pri príležitosti minisérie Božena, ktorú práve uvádza Česká televízia.

Supraphon Vivace podcast ponúka epizódy s klaviristom Janom Bartošom, ktorý hovorí o svojom novom albume s dielom Vítězslava Nováka, i o nedožitých deväťdesiatinách legendárneho klavírneho virtuóza Ivana Moravca. Ďalej boli zverejnené rozhovory s hobojistom Vilémom Veverkom a so Smetanovým triom. Vo výhľade je podcast s Doležalovým kvartetom, ktoré nahralo neznáme skladby barokového skladateľa Josefa Myslivečka.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z vydavateľstva Supraphon.

Súvisiaci interpreti: Vladimír Mišík