Slovenský spevák a gitarista Adam Ďurica dnes vyráža na Mám ťa rád tour 2012. Názov turné je inšpirovaný rovnomennou pesničkou legendárneho Karola Duchoňa, ktorú Ďurica zaspieval v programe Legendy popu a vyslúžil si tým obdiv hudobných fanúšikov všetkých generácií.

"Nahratím vlastnej verzie tejto skladby odpovedám na pozitívne reakcie ľudí, ktorí si moje vystúpenie z Legiend popu stále púšťajú, zdieľajú ho na internete a dožadujú sa tejto pesničky v rádiách," vysvetlil Adam Ďurica kroky, ktoré podnikol po tom, čo mu fanúšikovia adresovali stovky nadšených reakcií na jeho podanie hitu Karola Duchoňa.

Adam Ďurica - Mám ťa rád (live - Legendy popu venované Karolovi Duchoňovi, 10.2.2012)

Ďurica priznáva, že úspech skladby, ktorá bola hitom predošlých generácií, je prekvapením i pre neho samého: "Priznávam, že áno, pretože do toho kola boli vybraní vynikajúci speváci, ktorí disponujú silnými plnými hlasmi, aký mal Karol Duchoň. Ja si tak vôbec nepripadám," povedal skromne spevák, ktorého fanúšikovia spoznali vďaka prvej sérii Slovensko hľadá SuperStar. 

Pri jeho účinkovaní v šou Legendy popu pritom všetko mohlo byť inak. "Mal som spievať pesničku Krv mi v žilách vrie, no bolo v nej veľmi veľa pre mňa úplne neznámeho textu a ani melódia nebola jednoduchá. Pozrel som si znova zoznam skladieb a pieseň Mám ťa rád bola voľná. Tak som po nej siahol," priznal Adam, ktorý mal v tomto prípade šťastnú ruku. Nadšené reakcie na jeho interpretáciu prišli okamžite a neustali dodnes. Po tom, čo sa záznam z jeho vystúpenia objavil na internete, prekročil za prvé dva týždne hranicu 50-tisíc prehratí. Dodnes si video pozrelo vyše 86-tisíc fanúšikov.

Adam Ďurica vlastnú verziu skladby dokončí už čoskoro, následne by sa mala dostať aj do rádií. "Nahral som ju vo vlastnom štúdiu, o zvuk sa postaral môj brat Lorenzo. Špeciálnu verziu skladby sme zaradili aj do nášho koncertného programu," povedal spevák.

V rámci turné sa Ďurica od 23. marca do 14. apríla postupne predstaví v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici, Michalovciach, Košiciach, Poprade, Svidníku a Snine. Spevák koncerty absolvuje s kapelou, ktorú okrem neho tvoria Miro Hank (bicie nástroje) a Martin Žiak (basgitara). Väčšinu repertoáru budú tvoriť skladby z jeho aktuálneho albumu Dávno zomrel rock'n'roll, ktorého recenziu si môžete prečítať TU.
 
Prehľad Mám ťa rád Tour 2012 Adama Ďuricu:

23. 3. - Bratislava, British Rock Stars
24. 3. - Nitra, Frankie
30. 3. - Banská Bystrica
31. 3. - Michalovce, Caffe Barrique
6. 4. - Košice, Riders Pub
7. 4. - Poprad, Rock Fabric
13. 4. - Svidník, Holičstvo
14. 4. - Snina, Red Club

Agentúru SITA informovala PR manažérka turné Adriána Čahojová. Ďalšie informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová.

Zdroj: SITA, PR
Foto: Adamdurica.com
 

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica