Americká rocková kapela Black Lips oznámila, že 5. mája vydá ôsmu štúdiovku s názvom Satan's Graffiti Or God's Art?. Novinka bude obsahovať osemnásť skladieb, na ktorých sa podieľali už aj noví členovia Oakley Munson (bicie) a Zumi Rosow (saxofón).

Na albume sa ako hostia predstavia Yoko Ono a Saul Adamczewski z Fat White Family. O produkciu nového albumu Satan's Graffiti Or God's Art? sa postaral Sean Lennon, syn spomínanej Yoko Ono a zosnulého Johna Lennona.

Black Lips okrem tracklistu, obalu a termínu vydania predstavili aj prvú ukážku, ktorou sa stala skladba Can't Hold On. Tri dni pred uvedením novinky na trh vyrazí kapela na turné.



Tracklist albumu Satan's Graffiti Or God's Art?:

1. Overture: Sunday Mourning
2. Occidental Front
3. Can't Hold On
4. The Last Cul de Sac
5. Interlude: Got Me All Alone
6. Crystal Night
7. Squatting In Heaven
8. Interlude: Bongo's Baby
9. Rebel Intuition
10. Wayne
11. Interlude: E'lektric Spider Webz
12. We Know
13. In My Mind There's a Dream
14. Lucid Nightmare
15. Come Ride With Me
16. It Won't Be Long
17. Loser's Lament
18. Finale: Sunday Mourning

Skupina Black Lips vznikla v roku 1999 v Atlante, pričom jej momentálnu zostavu tvoria aj Cole Alexander (spev, gitara), Jared Swilley (spev, bagitara) a Jack Hines (gitara). Debutovali v roku 2003 albumom Black Lips!, po ktorom nasledovali We Did Not Know The Forest Spirit Made The Flowers Grow (2004), Let It Bloom (2005), Good Bad Not Evil (2007), 200 Million Thousand (2009), Arabia Mountain (2011) a Underneath The Rainbow (2014). Okrem toho majú na konte aj tri koncertné nahrávky.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com)
Foto: FB.com/theblacklips

Súvisiaci interpreti: Black Lips