V pondelok 25. mája vychádza debut slovenských rockerov Mofokiller. Novinka, na ktorej sa nachádza desať energických skladieb s výlučne slovenskými textami, dostala názov Väzby. Pesničky na debutový album pripravovala formácia takmer dva roky a niektoré z nich si kapela preverila aj na koncertoch.

Zaujímavosťou je, že na albume Väzby okrem vlastných skladieb kapely nájdete aj coververziu skladby Teraz alebo nikdy od skupiny Elán. "Táto skladba sa nám vždy páčila. Je drsná, temná a vymyká sa z bežnej tvorby Elánu. Začali sme ju hrávať viacmenej z recesie. Ľudia na koncertoch však na ňu skvelo reagovali, tak sme sa ju nakoniec rozhodli zaradiť aj na náš debut," vysvetľuje líder Matúš Cíger, ktorý v kapele hrá na gitare a píše texty.

Mofokiller môžete najbližšie vidieť na pódiu 10. júna v Aegon Aréne, kde skupina vystúpi ako hosť americkej legendy Faith No More. "Faith No More sú naši kamaráti. Poznáme sa roky a veľmi sa na hranie s nimi tešíme. Bude to nezabudnuteľná šou, takže si ju určite nenechajte ujsť," pozýva bubeník Mário Marcinek.

Celý album Väzby si budete môcť vypočuť už od nedele 24. mája na stránkach kapely Facebook.com/mofokiller a Mofokiller.bandcamp.com.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla kapela PR a produkčný manažér Imrich Makó.