Žilinské kluby koncom septembra ožijú hudbou tých najlepších z mladej generácie lokálnej scény. Multižánrový hudobný festival Žilina žije prinesie do piatich podnikov v centre mesta v priebehu jedného večera koncerty a zaujímavé diskusie.

Hlavnou myšlienkou festivalu je prezentácia mladých interpretov, ktorých je v Žiline viac než by ste si mysleli. Ako prezradil organizátor podujatia Lukáš Turiak, pri skladaní programu si naozaj bolo z čoho vyberať: "Za necelý rok, čo funguje iniciatíva Žilina žije, sme narazili na viac ako 30 aktívne fungujúcich lokálnych hudobných zoskupení a interpretov. Bolo preto veľmi ťažké vybrať spomedzi nich obmedzené množstvo. Dnes som si však istý, že každý interpret z line-upu podujatia má čím zaujať a divák si bude vedieť vybrať."

Festival sa svojím formátom podobá na dnes už neexistujúci Waves Bratislava, no samozrejme v menšom programovom aj rozpočtovom rozsahu. Organizačný tím však neskrýva sen, aby 30. september 2016 bol počiatkom tradície. Ako tvrdí Lukáš, pilotný ročník všetko ukáže.

"Do tohto projektu ideme skromne, no zároveň odhodlane. Nechceme rúbať vysoko, no zároveň cítime, že podobné podujatie by sa mohlo fanúšikom v našom meste páčiť. Žilina má hlbokú tradíciu akcií ako Staromestské slávnosti alebo Kultúrne leto, avšak chýba tu určitý duch jednoty klubovej scény. Naším cieľom je vybudovať medzi fanúšikmi povedomie o tom, že v Žiline drieme veľa talentu, ktorý čaká na svojho poslucháča. Fungujeme bez sponzorov, najväčším partnerom pre nás sú kluby, ktoré zabezpečujú ozvučenie a poskytujú priestory. Tento festival je čisto o vzťahu umelec-divák-klub a to je na ňom podľa mňa najkrajšie."

Program festivalu otvorí diskusia Je to v nás so zaujímavými hosťami a nasledovať budú koncerty žilinských kapiel Private jet, The Bluebeat, Baking bread, Sedembolestný panic Mário, DayD & SeriousSax, Dave BranniganBod Omylu. Zaujímavosťou je Miklovica stage, na ktorom bude divákov sprevádzať Robo Mikla a predstavia sa kapely z jeho relácie Miklovica, vrátane špeciálneho hosťa, skupiny Edgar. Pauzy medzi koncertami budú patriť moderovaným minitalkshow s vystupujúcimi interpretmi. Na záver večera sa návštevníci môžu tešiť na afterparty, na ktorej sa predstavia DJ Marko Mazák, DJ Martin Cehelský, DJ Spliff a Selecta Abnorman.

Festival Žilina žije sa uskutoční v piatok 30. septembra od 17:30 v priestoroch klubov Kolečko, Smer music bar, Emócia, Stanica-Záriečie a Enjoyclub. Všetky informácie nájdete na Facebooku.

Vstupenky:  Predpredaj.sk 

festival Žilina žije Zdroj: PR

Zdroj: Hudba.sk
Foto: PR