8. novembra o 19:00 vypukne v HANT aréne v Bratislave "oslava hudby, párkov a piva" s názvom Fejk Fest. Nesmrteľné rockové hity prinesú tribute kapely hrajúce tvorbu legiend AC/DC, KISS, Guns N' Roses a ZZ Top. Hlavnou hviezdou podujatia však bude partia mladých ľudí, ktorá si na slovenskej scéne buduje čoraz väčšie meno - skupina BijouTerriér.

Kapelu zviditeľnila najmä spolupráca s lídrom Horkýže Slíže Kukom či Itchom Pčelárom zo SuperStar, no BijouTerriér najmä za posledné dva roky prešli poriadny kus cesty. Vydali dva albumy a podarilo sa im s nimi zaujať aj úplne iný typ poslucháčov, než má Kukova domovská kapela. Vďaka tomu si toto leto zahrali napríklad aj na Pohode, kde si vystúpenie Slížov či superstaristu predstaviť len ťažko.

Líderkou skupiny je Zita Rigondeaux, vlastným menom Alena Pajtinková. Charizmatická speváčka, ktorú do kapely dotiahol práve Kuko, je zároveň herečkou v nitrianskom divadle. Tento rok sa predstaví napríklad v Shakespearovej komédii Skrotenie zlej ženy. Okrem toho sa venuje aj moderovaniu rôznych akcií, na Fejk Feste však bude podľa vlastných slov prvýkrát v tejto úlohe ako Zita. "Sama som zvedavá, čo mi táto okolnosť v rámci moderovania ponúkne. Pre Zitu je to česť, že sa niekto na ňu bude chcieť pozerať a počúvať ju celý večer. A pre Alenu? Pre Alenu je to zas zaujímavá pracovná skúsenosť a výzva," hovorí Alena alias Zita.

Tribute kapely ako prejav úcty

Fanúšikovia sa v jej podaní môžu tešiť aj na rôzne vtipné hlášky, ktorými zvykne okoreniť priestor medzi skladbami počas koncertov BijouTerriér. “Usúdim to podľa situácie, ktorá vznikne na pódiu i pod ním, a podľa toho, aká veľká časť publika nás a naše hlášky bude poznať. Počas koncertu si často ani neuvedomím, čo som povedala... Asi kvôli adrenalínu a niekedy som tomu i rada,” prezrádza so smiechom umelkyňa, ktorá si nevie predstaviť život bez hudby ani bez divadla. "Je to úžasná schíza. Koncertovanie a divadlo sa vo mne spájajú a dopĺňajú, v jednom využívam to druhé a naopak."

Pri príležitosti vystúpenia na Fejk Feste, kde bude BijouTerriér polnočným prekvapením a zároveň jediným skutočným originálom, sa speváčka vyjadrila aj svoj názor na tribute kapely. "Na festivaloch to často nevídam, ale stretla som sa s tým. Je to super, keď vznikne kapela, ktorá koncertovaním zachováva hudobný odkaz nejakej inej kapely. Človek má šancu počuť naživo hudbu svojej obľúbenej skupiny, ktorá už neexistuje, alebo sa na jej koncert nemá ako dostať. Je to zároveň aj prejav úcty. Ja by som bola rada, keby ma niekto napodobňoval. Znamenalo by to, že to, čo robím, sa ľuďom páči," dodáva Zita Rigondeaux, ktorá tento rok koncertovala aj napriek zraneniu nohy. V sobotu 8. novembra by však už mala byť fit.

Okrem tribute kapiel AC/DC, KISS, Guns N' Roses, ZZ Top a originálu BijouTerriér sa návštevníci Fejk Festu môžu tešiť aj na súťaže Miss mokré tričko, Miss polnoc a ďalšie doplnkové aktivity. Špecifikom podujatia, ktoré netreba brať príliš vážne, sú párky a pivo v cene lístka, ale aj rozdielne vstupné pre mužov a ženy.

Viac info a vstupenky:  Predpredaj.sk

Zdroj: PR rozhovor agentúry 212, upravený redakciou
Foto: PR