Anglická kapela The Cure vyrazí na budúci rok na európske turné. Skupina sa v rámci koncertnej šnúry predstaví 20. októbra v poľskom meste Lodž, kde vystúpi v Atlas aréne, následne zahrá aj 22. októbra v pražskej O2 aréne, 26. októbra vo viedenskej Marx Halle či o deň neskôr v budapeštianskej Papp László Sportaréne.

The Cure si pri príležitosti 40. výročia svojho pôsobenia na scéne naplánovali celkovo 30 koncertov v 17 krajinách, počas ktorých predstavia najväčšie hity svojej kariéry. Ako formácia informovala prostredníctvom sociálnej siete Facebook, fanúšikovia sa môžu tešiť aj na doteraz nevydané piesne. Ako hosť sa na turné predstaví skupina The Twilight Sad.

Jedna z najväčších ikon alternatívneho rocku (presnejšie post-punku a new wave) bola naposledy na turné v roku 2008. Medzitým odohrala množstvo festivalových koncertov, napríklad v roku 2012 na rakúskom festivale FM4 Frequency. V rámci The Cure Tour 2016 sa skupina predstaví v zložení Robert Smith (spev, gitara), Simon Gallup (basgitara), Jason Cooper (bicie), Roger O'Donnell (klávesy) a Reeves Gabrels (gitara).

The Cure vznikli v roku 1976 a debutovali o tri roky neskôr albumom Three Imaginary Boys. Spolu vydali trinásť štúdioviek, medzi nimi sú napríklad Pornography (1982), Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me (1987), Disintegration (1989), Bloodflowers (2000) či zatiaľ posledná 4:13 Dream (2008). Okrem toho ponúkli aj niekoľko EP nahrávok, kompilácií alebo živákov.


Zdroj: SITA + Live Nation CZ

Súvisiaci interpreti: Cure