Pýtate sa, ako je možné, že sa Karel Gott, Michal David, Václav Havel a Hana Zagorová dostali do jedného videoklipu? Stačila satirická pesnička Za totáče od neznámeho speváka Lukiho, ktorý si vo svojom novom výtvore pospomínal na pomery za socializmu a zameral sa špeciálne na hudobné hviezdy takzvaného soc-popu.

Dosiaľ neznámy 28-ročný spevák Luki si získal pozornosť médií i verejnosti svojím najnovším počinom s názvom Za totáče. V skladbe hovorí o pomeroch v spoločnosti, ktoré v krajine za minulého režimu vládli a spomína pri tom aj niekoľko známych osobností.

Tie sú zobrazené v animovanom videoklipe, v ktorom napríklad Karel Gott pije čaj s Hanou Zagorovou, alebo Michal David máva svojím straníckym preukazom, aby sa dostal k banánom.

Michal David so straníckou knižkou Zdroj: Youtube

"Nebolo to mierené proti žiadnemu umelcovi konkrétne. Je to zveličenie, preto stojí v rade na banány," uviedol Luki pre český portál Blesk.cz. "Ja osobne mám pesničky Davida a Zagorovej rád - tá symbolika je v tom, že ľudia ich v tej dobe masovo počúvali a bola to súčasť kultúry a vlastne i režimu, ktorý konzumovali ako ovečky," spresnil.

Vo videu sa dokonca objavuje aj zosnulý prezident Václav Havel, ktorý sa ako politický väzeň predvádza v kulisách speváckej súťaže X-Factor. "Politická represia k tomu patrila. Ja si samozrejme pána Havla vážim a v klipe sa nenavážam do neho, ale naopak do pokrúteného vnímania bývaleho režimu v očiach niektorých ľudí," dodal Luki.


Zdroj: Blesk.cz
Foto: Youtube