Fanúšikovia folku, country a bluegrassu sa môžu tešiť na koncert oceňovaného českého hudobníka Roberta Křesťana s kapelou Druhá tráva. V bratislavskom Ateliéri Babylon v stredu 4. marca predstavia prierez svojou tvorbou aj aktuálny album Pojďme se napít (2013).

"Každý koncert je pre nás prekvapením, pretože väčšinou dopredu nevieme, čo budeme hrať. Na koncerte v Ateliéri Babylon však určite zaznejú skladby Pojďme se napít, Tažní koně či Srkala mošt stýblem trávy. Verím, že skladby z posledného albumu Pojďme se napít publikum zaujmú a potešia. Všetky tie skladby sú môjmu srdcu blízke, preto som ich vybral," prezradil Robert Křesťan. "Na Slovensko sa samozrejme teším. Vystupujem tu štyrikrát do roka​ a vždy sa cítim dobre vďaka skvelému publiku," dodal.

Legenda českej bluegrassovej scény zaradila na album Pojďme se napít okrem známych hitov aj doteraz nenahrané piesne a texty z obdobia skupín Poutnici a Trapeři. Fanúšikovia sa môžu tešiť tiež na coververzie amerických hitov pretextovaných do češtiny Co už je pryč (Golden Ring), Co dělat mám (Rock and Roll Time), či Nevěřím (Home Sweet Home). Medzi ďalšie spomienkové piesne patria Cibola, Komu mám lhát a Nadějí.

Kapela Druhá tráva hrá v zložení Robert Křesťan (spev), Luboš Malina (banjo, whistle, kaval, klarinet, vokál), Luboš Novotný (dobro, lap steel), Emil Formánek (gitara, vokál), Tomáš Liška (kontrabas) a Kamil Slezák (bicie). Na spomínanom albume sa podieľali aj Charlie McCoy, Pavel Petržela a Tomáš Buzek. O produkciu sa postaral dlhoročný kamarát skupiny Steve Walsh.

Skupinu Druhá tráva založili v roku 1991 Robert Křesťan a Luboš Malina po odchodu z kapely Poutníci. Odvtedy skupina vydala takmer dvadsať štúdiových a živých albumov v Čechách i v USA a je niekoľkonásobným držiteľom ocenenia Anděl v kategórii Folk a Country.  

Pozrite si oficiálny záznam z vystúpenia kapely v Českom rozhlase:


Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: David Němeček - www.davidnemecek.cz

Súvisiaci interpreti: Druhá Tráva, Robert Křesťan