Slovenská speváčka Katka Korček už dnes večer v bratislavskom Majestic Music Clube uvedie do života svoj debutový sólový album 21st Century Movie. Medzi hosťami charizmatickej červenovlásky budú okrem členov kapely Made II Mate aj bluesová speváčka Silvia Josifoska, mladý hudobník Jerguš Oravec a herec Robo Roth.

Koncert v MMC bol ohlásený už pred štvrťrokom spolu s prvou informáciou o albume. Už samotná dĺžka príprav svedčí o tom, že to bude veľká udalosť. Katka Korček vystúpi s rozšírenou kapelnou zostavou za doprovodu dychovej sekcie Swing Society Orchestra - Jozefa Chorváta, Samuela Šimeka a Jána Slezáka. "Bude to unikátny večer. Neviem, či sa nám ešte niekedy podarí vystúpiť v takomto zložení," vyjadrila sa speváčka.

"Už keď som čakala tak dlho, a možno to tak malo byť (sólový debut vydala až po 25 rokoch na scéne, pozn. red.), povedala som si, nech je to veľkolepé. Chcela som tam mať Made 2 Mate, oni sú kus môjho života. Volala som chalanom, že kvôli nim som začala písať hudbu a vytvorila som si vlastný štýl. A požiadala som ich, aby mi pokrstili album. Súhlasili. A že chcú aj hrať, tak z toho som bola úplne unesená," povedala Katka pre Hudba.sk.

Jedným z hostí, ktorý si s ňou zaspieva, a zároveň bude aj jedným z krstných otcov albumu, je herec Robo Roth. "Dlhé roky sa chodím naňho pozerať do divadla, spievame spolu, pozná aj mojich rodičov a je to veľmi zlatý a milý človek. Bude tam aj moja dlhoročná kamarátka Silvia Josifoska a z tej mladšej generácie si rozumiem s Jergušom Oravcom. Sme hudobne spriaznené duše, aj keď on má 25 a ja 50," dodala speváčka, s ktorou začiatkom budúceho týždňa prinesieme veľký rozhovor o novom albume, ale aj o jej minulosti a časoch pôsobenia v Made II Mate.

Album 21st Century Movie vyšiel v polovici decembra. Obsahuje trinásť piesní, z ktorých hudobníčka ako prvú predstavila singel Darkness. Na multižánrovej štúdiovke sa snúbia žánre ako funk, soul a blues, pričom každá skladba podľa Katky rozpráva svoj vlastný príbeh. Speváčka je podľa vlastných slov úprimne vďačná všetkým, ktorí sa na vydaní jej debutu podieľali. "Mnohí to robili len tak, z radosti z mojej hudby. Veľmi im za to ďakujem," poznamenala.

Vypočujte si ukážky z albumu:


Katka Korček pôsobí na domácej hudobnej scéne viac ako dvadsať rokov. Pôvodom je Slovenka, do roku 1990 však žila v USA a následne sa vrátila do svojho rodiska. V 90. rokoch spievala a tvorila v populárnych formáciách Accidents Happen a Made II Mate a koncom minulého storočia založila vlastný projekt Lady Kazoo.

Počas svojej hudobnej kariéry spolupracovala s mnohými známymi interpretmi a skupinami slovenskej i českej hudobnej scény, medzi nimi napríklad s Petrom Lipom, Janou Kirschner, Richardom Müllerom, Andrejom Šebanom, Mariánom Čekovským, Robom Rothom, Davidom Kollerom, Lenkou Dusilovou či Darou Rolins a kapelami Hex, IMT Smile, Para, Slobodná Európa a ďalšími. Korcek je zároveň dlhoročnou stálou hostkou Swing Society Orchestra.

Celý album 21st Century Movie na Deezeri:



Text: SITA + Hudba.sk
Foto: Jellinek Photography