Vranovská skupina Frequency, ktorá patrí medzi najväčšie aktuálne objavy slovenskej hudobnej scény, dnes vydáva svoj očakávaný debutový album s názvom Moon Starer. Mladí hudobníci už stihli rozvíriť vody singlami Red'O'Metry a Bauhaus a naživo sa minulý rok predstavili na viacerých festivaloch a klubových koncertoch.

Debutovým albumom chcú Mário Jenčo, Dominik Šandor, Marek Nguyen a Filip Zubko vtiahnuť poslucháčov do svojho osobitého vesmíru, plného lásky, intimity a prekvapenia. "Chceli sme, aby album mal vesmírnu atmosféru a zároveň znel tak, akoby ho robili úplne malí chlapci, ktorí zobrali nástroje a niečo nahrali. Miestami sme tiež chceli znieť ako kapela zo 60-tych rokov," priznáva spevák a klávesista kapely Frequency Mário Jenčo.

"Nemali sme stanovené žiadne hranice. Robili sme s Majom veľmi veľké pesničky, potom prišli Filip s Marekom a okresali sme ich. Niektoré skladby sa formovali aj vyše roka. Všetky teraz majú svoju štruktúru, sú ucelenejšie, vyzretejšie a veríme, že sme si zachovali mladícky rukopis," dopĺňa o albume Moon Starer Dominik Šandor.


V tomto roku sa Frequency sústredia hlavne na letné festivaly. Ako prvú kapelu zo Slovenska si ich dokonca toto leto napriamo zabookoval najväčší stredoeurópsky festival Sziget. Ucelené klubové turné absolvuje skupina až na jeseň. Nový album si však môžete vypočuť už teraz na niekoľkých klubových vystúpeniach. Najbližší koncert budú mať Frequency už túto sobotu 25. apríla v rámci podujatia Bratislavské Hanusove Dni.

Tracklist albumu Frequency - Moon Starer: 

1. Intro (People, People) 
2. Walk Straight 
3. Bauhaus 
4. Hail To The Birds 
5. 1+2+3+4=10 
6. Astronomer 
7. Rooftops
8. Funeral Pie 
9. Ghost Of Christmas Past 
10. Exit 
11. Emergency 
12. Red'O'Metry 


Počúvajte celý album na Deezeri:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music.