Americká formácia Imagine Dragons oznámila dátum vydania svojho šiesteho štúdiového albumu. Nahrávka Loom vyjde 28. júna má byť symbolom novej tvorivej éry formácie. "Je to len úprimný zvukový a lyrický výsledok toho, ako sa momentálne cítim," hovorí o pripravovanej nahrávke spevák Dan Reynolds.

Začiatkom apríla predstavila kapela pilotný singel Eyes Closed, ktorý je jeho prvou ochutnávkou. Navonok má jeho atmosféra pôsobiť arogantne, aby mohlo byť následne odhalené zraniteľné jadro. "Je to niečo, čo navonok vyzerá ako celok silné, ale vo vnútri je to na pokraji rozbitia," vysvetlil Reynolds.

Názov Loom ponúka viacero možností, ako sa na očakávanú nahrávku pozerať. "To, že sa niečo rysuje, nemusí nutne znamenať, že je to zlé. Mohlo by to byť dobré. Tiež sa mi páči myšlienka dvojitého významu, akýsi gobelín," hovorí frotnman, ktorý tiež prezradil, že nahrávka prináša koncepty ktoré sú "ťažké, ale zároveň hravé."

Pri tvorbe nového materiálu si hudobníci užili veľa zábavy: "Po čase, keď som si oddýchol od ciest a trávil čas s rodinou a blízkymi, konečne som pocítil túžbu vrátiť sa na miesta, ktoré mi priniesli najväčšiu hudobnú radosť, ale s novým pohľadom a mentalitou. Svet vyzerá inak po viac ako desatich rokoch v kapele. Niektoré veci však zostanú vždy rovnaké. Práve nájdenie tej správnej rovnováhy nostalgie a sviežosti mi v štúdiu prináša najväčšiu radosť. Pri výrobe sme si užili veľa zábavy a dúfame, že sa bude páčiť aj vám."

"Ďakujem, že sa na tejto planéte cítim menej sám. Za spievanie so mnou po celom svete. Pripomína mi, že sme všetci skutočne jedno a sme v tom spolu. Padať, zlyhávať a potom vstať a skúsiť to znova a spievať o tom. Dali ste mi účel a miesto na spievanie a tanec. Stojíte po našom boku viac ako desať rokov. Na oplátku tu budeme vždy spievať spolu s vami," vyznal sa spevák fanúšikom na sociálnej sieti.  Spolu s nahrávkou sa kapela vydá na svoje doteraz najväčšie turné po Severnej Amerike, ktoré štartuje 30. júna.

Text: Hudba.sk (zdroj: Clashmusic.com)