Pred necelým rokom sa predstavili ako predkapela na turné Stone Sour a svojím výkonom doslova pozitívne šokovali väčšinu divákov. Austrálska senzácia Karnivool patrí medzi najlepšie hodnotené kapely súčasnej progresívnej rockovej scény a svoj status potvrdili aj na svojom minuloročnom albume Asymmetry.

Práve jeho propagácii bude z veľkej časti venované aj aktuálne európske turné, počas ktorého sa zastavia 19. júna aj v bratislavskom klube Randal. Karnivool sú kapelou, ktorá už nejaký čas zbiera zaslúžené vavríny doma v Austrálli, ale na starom kontinetne sú pre mnohých poslucháčov tak trochu malou neznámou. Tento stav sa však najmä v posledných rokoch začína meniť a Karnivool aktuálne podniknú ďalší frontálny útok na Európu, aby naživo predstavili vynikajúci nový album Asymmetry, ktorý v Austrálii zbiera jednu hudobnú cenu za druhou.

Formácia je jednou z mála súčasných kapiel, ktorá sa neustále snaží posúvať mantinely progresívnej rockovej hudby a neutápať sa v už zavedených šablónach. Prvý úspech zaznamenali už s debutovým albumom Themata z roku 2005, ale prelom priniesla až nasledujúca doska Sound Awake, ktorá Karnivool vystrelila ako kométu. Logickým pokračovaním je práve nahrávka Asymmetry, vďaka ktorej sú Karnivool pasovaní do role nástupcov kultových Tool a ďalších velikánov alternatívnej hudby.

Koncert v Bratislave bude ich prvým sólovým vystúpením na Slovensku a podla doterajšieho záujmu fanúšikov sa bude jednať o nevšedný zážitok. Ako špeciálny hosť sa na koncerte predstaví dobre známa slovenská formácia Symbiosis. Bližšie informácie o koncerte nájdete na webe www.obscure.cz.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Karlík.