Legendárny spevák a hudobník Paul McCartney pozval do Abbey Road Studios celú plejádu hviezd. Natáčania videoklipu k jeho novej skladbe Queenie Eye sa zúčastnili Kate Moss, Johnny Depp, Jeremy Irons, Gary Barlow, Meryl Streep, Jude Law, Tom Ford, Sean Penn, Alice Eve, Tracey Ullman a ďalší.

Celý videoklip sa odohráva v historických priestoroch nahrávacieho štúdia Abbey Road, kde McCartney na začiatku sám hrá na piane a spieva. Zakrátko sa však v záberoch začínajú objavovať známe tváre filmového sveta a šoubiznisu. Prvou z hviezd je Johnny Depp, postupne pribúdajú ďalšie osobnosti a slávne štúdio sa napokon zmení na dejisko veľkej párty svetových celebrít.

Tých je v jednom klipe snáď najviac od videoklipu Liberian Girl Michaela Jacksona, v ktorom sa objavili osobnosti ako John Travolta, Whoopi Goldberg, Brigitte Nielsen, Paula Abdul, Quincy Jones, Rosanna Arquette, Steven Spielberg či Weird Al Yankovic. Zaujímavosťou videoklipu z roku 1989, ktorý si môžete pripomenúť na konci článku, je, že bol z veľkej časti natočený počas toho, ako zúčastnené celebrity čakali na začiatok nakrúcania - nevediac, že klip sa už natáča s pomocou skrytých kamier.

V prípade McCartneyho nového klipu mal napriek zdanlivému chaosu každý svoju vopred určenú, či dohodnutú úlohu. Najväčšiu pozornosť médií si vyslúžili bývalí partneri Johnny Depp a Kate Moss, ktorí sa prvýkrát po dlhých rokoch objavili spoločne - ak sa to tak dá povedať, pretože kým Depp po celý čas sedí na zemi pri nohe klavíra, supermodelka na ňom tancuje. "Sú priateľmi mojej dcéry Stelly a mňa, som preto veľmi šťastný, že súhlasili s týmto natáčaním," uviedol Paul McCartney. Spevák pritom už s Deppom v minulosti spolupracoval - v roku 2012 zverejnil tri videoklipy k singlu My Valentine.

Skladba Queenie Eye je po titulnej piesni druhým singlom z McCartneyho čerstvého albumu New, ktorý vyšiel 11. októbra. V rámci propagácie novinky sa člen legendárnych The Beatles nedávno predstavil na netradičnom 15-minútového koncertu v prívesnej časti kamiónu v centre New Yorku.


Text: Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Paul McCartney