Ojedinelú hudobnú udalosť si pre fanúšikov pripravili Dave Matthews a Tim Reynolds. Dlhoroční spoluhráči vyrazia na jar na európske turné, v rámci ktorého sa v apríli zastavia aj v Prahe.

Po obrovskom úspechu ich formácie Dave Matthews Band v minulom roku sa duo rozhodlo prísť s úplne odlišným typom vystúpení. Akustická šou predstaví oboch hudobníkov v úplne inom svetle, odhalí ich podstatu a prinesie ku každej skladbe príbeh.  

Turné sa začne v Londýne dvoma koncertami, pokračovať bude v Írsku, Holandsku, Dánsku, Nemecku, Taliansku a skončí v Portugalsku. Medzi zastávkami je aj Praha. Práve v nej dvaja členovia Dave Matthews Band oslávia 25 rokov existencie skupiny. Fórum Karlín ich privíta 2. apríla 2017.  

Dave Matthews Band predali od svojho vzniku 38 miliónov nosičov. Vstupenky na koncerty skupiny si podľa štatistík zakúpilo viac ako 20 miliónov divákov. Zároveň je prvou koncertnou kapelou v histórii, ktorá má na konte sériu šiestich albumov umiestnených na prvej priečke amerického rebríčka Billboard 200. Medzi najväčšie hity skupiny patria nahrávky What Would You Say, Too Much alebo Everyday.

Kapelník Dave Matthews je držiteľom Grammy za sólový singel Gravedigger. Jeho kolega Tim Reynolds je majstrom v hre na sitar, jazzovú gitaru a ďalšie strunové nástroje. Ako duo vydali tri živé albumy - Live At Luther College (1999), Live At Radio City (2007) a Live In Las Vegas (2010).


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér spoločnosti Live Nation CZ Petr Novák.  

Foto: Live Nation

Súvisiaci interpreti: Dave Matthews Band