Lucia Šoralová sa v decembri opäť chystá potešiť svojich fanúšikov. Po tom, ako sa dlhšie obdobie venovala iba deťom, sa pustila do tvorivej práce a pripravuje vianočný koncert. Okrem vlastných piesní zaspieva aj skladby československých hudobných legiend.

Šansoniérka, muzikálová herečka a v neposlednom rada skladateľka Lucia Šoralová pre svojich fanúšikov prichystala ďalší koncert s názvom Šansónové Vianoce. Po dvoch rokoch tak nadviaže na úspešnú sériu a tentokrát jej budú sekundovať aj vzácni hostia - Michael Kocáb a Ondřej Soukup.

Spolu s kapelou La Alma v zložení Michal Mihok (akordeón), Martin Brunner (piano) a Miloš Klápště (kontrabas) sa predstavia 18. decembra v Ateliéri Babylon v Bratislave.
  
Naše publikum reaguje inak

Speváčka, ktorá dlhodobo žije a pôsobí v Prahe, sa už nevie dočkať, ako si opäť vychutná koncertovanie v rodnej krajine. "České publikum je odlišné. Nedá sa povedať, že by diváci nereagovali. Viem, že to cítia rovnako, lebo po koncerte prídu a hovoria nám to isté ako slovenskí fanúšikovia. Ale Česi sa počas koncertu akosi nevedia prejaviť, sú uzavretejší. O to viac sa teším z vrelej slovenskej odozvy, ktorá mi v Česku trochu chýba," vraví Lucia Šoralová.  

Lucia je matkou dvoch malých ratolestí, ktoré má so životným partnerom, skladateľom Ondřejom Soukupom. Po tom, čo sa dlhšie obdobie venovala deťom, sa chystá "znovu dobyť" srdcia slovenských fanúšikov. Na jej bratislavskom vystúpení zaznejú skladby, ktoré zložila ona sama, ale tiež piesne Hany Hegerovej, Zuzany Navarovej, Jara Filipa, či villonské balady Michala Horáčka.  

"Vianoce milujem! Vždy som mala rada tieto krásne sviatky a teraz, keď mám deti, majú pre mňa ešte väčší význam. Teším sa, že môžem tento rok opäť trochu spríjemniť adventnú náladu slovenským fanúšikom a že sa znova poprechádzam po predvianočnej Bratislave, mojom rodnom meste," dodáva Lucia Šoralová.

Vstupenky:  Predpredaj.sk 


Jej hlas znie aj na novom albume Richarda Müllera

Hudobná kariéra Lucie Šoralovej začala na strednej škole, kedy pôsobila vo folklórom súbore Lúčnica. V roku 1996 uspela na konkurze do českej verzie muzikálu Vlasy a odišla do českej metropoly, kde študovala na Konzervatóriu J. Ježka. Neskôr sa zhostila viacerých hlavných rolí v muzikáloch ako Dracula, Krysař, Hamlet, Johanka z Arku, Robin Hood, Miss Saigon či Tajemství.

Svojím talentom a profesionalitou už očarila očarila mnohé veľké slovenské a české hviezdy. Spolupracovala s Petrom Hapkom, Michalom Horáčkom, Michaelom Kocábom, Lenkou Dusilovou, skupinou Elán a mnohými ďalšími. O tom, že je opäť v skvelej umeleckej forme svedčí i spolupráca s Richardom Müllerom, ktorý ju prizval k nahrávaniu jeho nedávno vydaného albumu 55.

"Nie je to moja prvá spolupráca s Richardom Müllerom. Spievala som s ním na koncertnej šnúre v roku 2009, krstil mi môj album O lásce, cti a kuráži pred tromi rokmi a teraz, po pauze s detičkami, som mu naspievala vokály na jeho nový album 55. Zavolal mi Ondřej Brzobohatý, ktorý je autorom hudby. Texty napísal Peter Uličný a tá doska je fakt krásna," uzatvára Lucia Šoralová.

Informácie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková.  

Foto: Peter Ondrejka

Súvisiaci interpreti: Lucia Šoralová