Škótska speváčka Emeli Sandé sa s nahrávkou Our Version Of Events (2012) znova vrátila na prvú priečku britského albumového rebríčka. Pomohol jej k tomu dvojnásobný triumf na minulotýždňovom odovzdávaní Brit Awards, odkiaľ si odniesla cenu pre najlepšiu britskú interpretku a jej debut vyhlásili za britský album roka.

Predajnosť tejto nahrávky, ktorá na vrchole UK Chartu strávi deviaty týždeň, dosiahla vo Veľkej Británii už 1,62 miliónov kópií. Pozrite si jej vystúpenie na Brit Awards.


Na udeľovaní prestížnych britských hudobných cien uspeli aj Mumford & Sons, ktorí sa stali najlepšou britskou skupinou. Ich druhá štúdiovka Babel (recenzia), za ktorú získali Grammy, sa vďaka tomu posunula z piatej na druhú pozíciu.

Na trojke debutuje formácia Nick Cave & The Bad Seeds s albumom Push The Sky Away (recenzia), čo je pre Austrálčanov zatiaľ najlepšie umiestnenie v UK Charte. Ich doterajším maximom bola štvrtá priečka, ktorú dosiahli s predchádzajúcou štúdiovkou Dig, Lazarus, Dig!!! (2008). Push The Sky Away je zároveň jedinou tohtotýždňovou novinkou v top 10.


Ďalším interpretom, ktorý profitoval z víťazstva na Brit Awards, je spevák Ben Howard. Jeho debutový album Every Kingdom (2011) sa posunul zo 46. miesta až na štvrté, čo je pre 25-ročného rodáka z Londýna vôbec najlepšie umiestnenie v kariére. Doteraz bol najvyššie na šestke. V singlovom rebríčku taktiež zaznamenal obrovský skok - so singlom Only Love, ktorému v predchádzajúcom vydaní UK Chartu patrila až 190. priečka, sa dostal na deviate miesto. Práve túto pieseň totiž predviedol na udeľovaní cien.


Singlový UK Chart ovládli One Direction

Brit Awards "zamiešali karty" aj v singlovom rebríčku. Anglicko-írska chlapčenská skupina One Direction debutuje na prvom mieste so skladbou One Way Or Another (Teenage Kicks), ktorú na podujatí odpremiérovala. Z mash-upu piesní One Way Or Another od Blondie a Teenage Kicks od The Undertones sa v prvom týždni predalo 113-tisíc kópií, čo je zatiaľ najlepší tohtoročný výsledok. Celý zisk z jeho predaja pritom ide na konto charitatívnej organizácie Comic Relief.


Na dvojke sú rovnako ako pred týždňom raper Macklemore a producent Ryan Lewis s hitom Thrift Shop, v ktorom hosťuje spevák Wanz. K žiadnej zmene nedošlo ani na treťom mieste, ktoré druhý raz po sebe patrí internetovej senzácii Harlem Shake amerického producenta Baauera. Z 28. miesta až na štvorku sa posunul spevák Justin Timberlake s piesňou Mirrors a na päťke je minulotýždňová jednotka - skladba I Could Be The One, ktorú spolu nahrali dídžeji Avicii a Nicky Romero.

Pozrite si aktuálnu TOP 20 v britských rebríčkoch

Zdroj: SITA
Foto: Joel Ryan/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Emeli Sandé, Mumford & Sons