Bratislavská kapela The Lovely Pimps počas dvoch dní nahrala nový singel The Sober Man. Vznikol v malom štúdiu na Kolibe, kde kapela od decembra nahráva svoj druhý album The Dead Are Singing. Novinka vznikla v spolupráci s hosťom - spevákom formácie Walter Schnitzelsson Jozefom Rezníkom. Pozrite si videoklip.

"Naše nahrávanie albumu prebieha trochu inak, než je väčšina hudobníkov zvyknutá - máme čas na debaty a vládne tu príjemná tvorivá atmosféra," uviedol líder kapely The Lovely Pimps a producent nahrávky Filip 'Siro' Goldberger. Okrem neho sa v novom singli predstavili aj Matej Ruman (bicie), Milan Koyš (basgitara), Martin Krížik z Hugo Čáves Orchestra (vokály), Peter "Hugo" Hurinský z AMO (perkusie) a Frederika Camastra (husle).

V piesni Sober Man je však najviac počuteľná spolupráca so skupinou Walter Schnitzelsson. V speve sa totiž so Sirom strieda Jozef Rezník, ktorý prispel aj gitarovým riffom. "Je možné, že ma v klipe uvidíte v polohách, kedy som si potreboval trochu pospať. Bol to náročný víkend, a to sa z časti odrazilo aj na texte skladby, ktorý je o tom, ako si niekedy potrebujeme vydýchnuť a mať jasnú myseľ," dodal Rezník.

Videoklip zachytávajúci atmosféru nahrávania natočil tím HugeSpot.


Informácie a fotografie z nahrávania pre Hudba.sk poskytli HugeSpot crew.

Foto: Matej Kmeť

Súvisiaci interpreti: The Lovely Pimps