Dvanásti finalisti SuperStar ponúkli počas prvého finálového večera hitparádu tých najväčších hitov, ktoré svojho času kraľovali rebríčkom hitparád. Náročnosť skladieb i tréma z prvého finálového kola sa podpísala pod viaceré výkony, no na pódium sa postavili i takí speváci, ktorí svoje vystúpenia zvládli s ľahkosťou profesionálov.

V samotnom úvode prvého finálového kola odznela po prvý raz i spoločná hymna finalistov Pri tebe stáť/Při tobě stát. Jej autormi sú Tomáš Zubák a hudobník Lukáš Pavlík z kapely porotkyne Ewy Farnej. Hymna sa od jej predchodcov nijak výrazne neodlišuje, práve naopak, zdá sa, že každá ďalšia hymna superstaristov je nudnejšia a nudnejšia a na prvé počutie nie práve ľahko zapamätateľná.  

Diváci v hľadisku napriek tomu privítali novinku s veľkým nadšením, čo však zrejme nebolo spôsobené len samotnou piesňou, ale aj celkovým ošiaľom zo súťaže. Odlišné reakcie sa však už objavovali na oficiálnom facebookovom profile relácie. Ako spoločná hymna zapôsobila na vás?

Pozrite si veľkú fotogalériu z prvého finálového kola SuperStar


Komu sa v prvom finálovom kole najviac darilo?

Prvé finálové kolo sa výrazne podarilo Martinovi Šafaříkovi so skladbou Iris od kapely Goo Goo Dolls. Predviedol absolútne prirodzený výkon postavený na príjemnom a hlavne kvalitnom hlasovom prejave, ktorý porota výrazne ocenila. "Celú pesničku som mala zatvorené oči a nemala som jedinú výčitku k tomu, čo sa tu dialo. To bolo ako hotová vec, bolo to zrovnateľné s originálom, pre mňa najlepší výkon pre dnešok," netajila nadšenie Farna. "Ty si profík, ktorý je výborný interpret, stačí už iba výborné pesničky. Si človek, ktorý má právo sa živiť hudbou," zložil Šafaříkovi poklonu aj Paľo Habera.



Rovnako výrazný dojem zanechala aj Sabina Křováková, ktorá predviedla rockovú šou s piesňou Survivor v coververzii z dielne Marty Jandovej a jej kapely Die Happy. Miestami bolo jej vystúpenie trocha ukričané, no porotcom to nevadilo. "Toto bolo zatiaľ najlepšie vystúpenie. Bolo to presvedčivé, na mňa to pôsobilo veľmi profesionálne," zhodnotil speváčkin výkon Habera. "Si neskutočne prirodzená a ja to mám veľmi rada," polichotila Sabine i Farná.



Pre ľudí v hľadisku, rovnako ako aj pre trojicu porotcov bola skvelým zakončením večera Veronika Stýblová so skladbou Titanium z dielne Davida Guettu. "To je zvláštne, ako aj publikum vycíti, keď je niečo dobré," skonštatoval Habera, ktorý vzápätí dodal, že Veronika podala všetky tóny absolútne neomylne a jej výkon tiež označil za jeden z najlepších tohto večera. "Gratulujem, bolo to výborné," zhodnotil jednoducho Ondřej Soukup. "To, čo si zaspievala, bol dôkaz toho, že aj moderné veci potrebujú veľký hlas, čo sa dnes podceňuje," vyjadrila svoj názor Ewa Farna.



Súťaž skončila pre Natáliu Kubištovú

Po minulotýždňovom vyraďovaní, kedy vypadli hneď štyria semifinalisti, sa pravidlá súťaže zmenili. Vo finálových kolách sa vypadáva iba po jednom podľa toho, kto dostane najmenší počet diváckych SMS hlasov. To sa v prvom finálovom kole stalo osudným Natálii Kubištovej, ktorá po rozhodnutí bojovala so slzami. Jej sen na zotrvanie v súťaži a prípadné víťazstvo sa tak definitívne rozplynul.

Budúcu nedeľu odznie jedenásť speváckych výkonov v špeciálnom kole venovanom českým a slovenským hitom. Práve piesne v rodnom jazyku zvyknú súťažiacich potrápiť najviac. Uvidíme, ako sa s touto výzvou popasujú finalisti tohtoročnej SuperStar.



Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Facebook.com/SuperStarNovaEra
Video: TV Markíza