Krátke vlasy a trhanie fotografie muža - takto v singli Torn spoznal pred 18 rokmi svet Natalie Imbruglia. Hoci austrálska speváčka odvtedy vydala ďalšie tri albumy, podobný úspech už nezožala. Teraz sa o to pokúša albumom coververzií skladieb mužských interpretov. Ako prvých si na paškál vzala Daft Punk a Juliana Casablancasa.

Azda každý, kto vnímal scénu populárnej hudby v dekáde 90. rokov, si pamätá Natalie Imbruglia. Krátke vlasy, veľké oči a zničené ilúzie o ideálnom mužovi boli nosnými charakteristikami singla Torn a jeho videoklipu. Speváčke vyniesol rad ocenení a kritické uznanie, no od svojho debutu Left of the Middle (1997), akoby zapadla mediálnym prachom. A to aj napriek tomu, že odvtedy vydala ďalšie tri nahrávky - White Lillies Island (2001), Counting Down the Days (2005) a Come to Life (2009).


Pocta mužom

V roku 2015 sa speváčka, herečka a príležitostná modelka v jednej osobe snaží zaujať kompiláciou coververzií svojich obľúbených spevákov. Album Male, ktorý plánuje vydať v júli tohto roka, obsahuje medzi inými piesne od Toma Pettyho, Neila Younga, Damiena Ricea, ale aj kapely The Cure. Producentsky ho zastrešil Billy Mann (Pink, John Legend, Sting) a jeho prvým singlom je nová verzia piesne Instant Crush elektronického dua Daft Punk s hosťujúcim Julianom Casablancasom (The Strokes) z albumu Random Access Memories.

Speváčka z elektronickej hudby spravila živšie znejúcu skladbu, pričom v príslušnom tri a polminútovom videoklipe stvárňuje premotivovanú stepfordskú paničku. Tá sa snaží zaujať svojho muža, ktorý jej beztak nevenuje pozornosť. Nový, ženskejší imidž v tomto prípade aspoň po dobu trvania videa pochováva spomienku na kedysi chlapčensky vyzerajúcu Imbrugliu.

Režisérskej taktovky sa ujal Joe Stephenson. Prácu s ním si speváčka pochvaľuje: "Joe Stephenson, režisér, je nesmierny talent. Zaľúbila som sa do jeho nápadu - temný štýl stepfordských paničiek a jeho odkaz na fotografiu Gregoryho Crewdsona. Toľko nádherných farieb a ten pocit. Je to výpravné a dáva skladbe úplne inú dimenziu."


Tracklist albumu Male od Natalie Imbruglia:

1. Instant Crush (Daft Punk ft. Julian Casablancas)

2. Cannonball (Damian Rice)
3. The Summer (Josh Pike)
4. I'll Follow You Into The Dark (Death Cab For Cutie)
5. Goodbye in His Eyes (Zac Brown Band)
6. Friday I’m in Love (The Cure)
7. Naked as We Came (Iron & Wine)
8. Let My Love Open the Door (Pete Townshend)
9. Only Love Can Break Your Heart (Neil Young)
10. I Melt With You (Modern English)
11. The Waiting (Tom Petty)
12. The Wind (Cat Stevens)

Autor: Marek Majzon
Foto: Facebook.com/natalieimbruglia 

Súvisiaci interpreti: Natalie Imbruglia