Anglická folk-rocková kapela Mumford & Sons oznámila, že 17. júna vydá minialbum s názvom Johannesburg. Novinku nahrali v najväčšom meste Juhoafrickej republiky počas svojho turné v tejto krajine, ktoré absolvovali v januári a februári tohto roka.

Na nahrávke sa bude nachádzať päť skladieb, na ktorých sa podieľali aj senegalský hudobník Baaba Maal, juhoafrická skupina Beatenberg a anglicko-malawijský projekt The Very Best. Vznik albumu približuje trailer, ktorý Mumford & Sons zverejnili na Youtube. Prvou zverejnenou piesňou je There Will Be Time, ktorá vyšla v rámci Record Store Day v limitovanej edícii na 7-palcovom vinyle. 


Tracklist minialbumu Johannesburg: 

1. There Will Be Time (feat. Baaba Maal)
2. Wona (feat. Baaba Maal, The Very Best & Beatenberg)
3. Fool You've Landed (feat. The Very Best & Beatenberg)
4. Ngamila (feat. Baaba Maal & The Very Best) 
5. Si Tu Veux (feat. Baaba Maal & The Very Best)

Kapela Mumford & Sons vznikla v roku 2007 v Londýne. Prvý album Sigh No More vydali v roku 2009 a len v USA z neho predali viac ako tri milióny kópií. V roku 2011 bol ich debut v USA tretím najsťahovanejším albumom. Na jeho úspech nadviazali nahrávkou Babel (2012), s ktorou dobyli britský i americký rebríček a získali za ňu cenu Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka. Toto ocenenie im udelili aj v kategórii Najlepší hudobný film za snímku Big Easy Express (2012).

Vlani v máji vydali tretí album Wilder Mind, s ktorým taktiež dobyli britský i americký rebríček. Na konte majú okrem iného tiež štyri Billboard Music Awards, dve BRIT Awards, Ivor Novello Award či Juno Award. Mumford & Sons vystúpia v rámci aktuálneho turné 19. mája vo viedenskej Stadthalle a o deň neskôr v pražskej O2 Aréne.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/mumfordandsons

Súvisiaci interpreti: Mumford & Sons