Syn legendárneho country speváka Jonyho Casha objavil nahrávky, ktoré neboli nikdy zverejnené. Vznikli v roku 1993 počas série stretnutí Casha s jeho kapelou. Jedenásť pôvodných piesní vyjde oficiálne 28. júna na albume s názvom Songwriter prostredníctvom vydavateľstva Mercury Nashville/UMe.

Po tom, čo John Carter Cash nahrávky objavil, oslovil bývalých kolegov z otcovej kapely, aby sa podieľali na zostavení a nahrávaní albumu Songwriter. Spolu s producentom Davidom 'Fergie' Fergusonom spojili hudobníkov vrátane gitaristu Martyho Stuarta, basgitaristu Davea Roea a bubeníka Petea Abbotta, aby dali piesne konečne dohromady.

V čase, kedy pesničky vznikli, ich Johnny Cash odložil na neskôr. Pustil sa totiž do nahrávania legendárnej série albumov American Recordings. Zostali by zabudnuté a nepočuté, nebyť nadšenia všetkých zúčastnených. Pilotným singlom pripravovanej nahrávky sa stala skladba Well Alright.

"Otcova rada k čomukoľvek, či už to bol život alebo tvorba, bola vždy 'nasleduj svoje srdce'. Nikto nehrá Casha lepšie ako Marty Stuart a Dave Roe, hrali s otcom dlhé roky. Hudobníci, ktorí prišli, nahrávali s otcom, rovnako ako v prípade Martyho a Davea už mnohokrát predtým, takže poznali jeho energiu, jeho pohyby a nechali ho byť sprievodcom. Znova to bolo len hranie s Johnnym a tak to bolo. To bola energia stvorenia," hovorí o kolekcii pesničiek John Carter Cash.

"Chcel som, aby to boli piesne, ktoré väčšina ľudí nepočula a ktoré by venovali veľkú pozornosť tomu, kto bol ako skladateľ a kto bol ako hlas Ameriky. Jedným z mojich najdôležitejších cieľov za posledných 10 rokov je zabezpečiť, aby si ho história všimla ako skvelého spisovateľa, akým je. Bob Dylan hovorí, že bol jedným z najlepších amerických autorov a ja súhlasím. To chcem dať do popredia."

"Vždy bol mojím hrdinom a cítil som sa ako ten najšťastnejší chlap na svete, keď som ho mohol nahrať," dodáva David Ferguson. "Myslím si, že Johnny by povedal to, čo povedal o každej nahrávke, na ktorej som s ním pracoval, o každej nahrávke, o ktorej si myslím, že kedy urobil, keď sa dostal na koniec, vždy povedal: "Myslím si, že je to najlepšia nahrávka, akú som kedy urobil." Na to by si sa mohol spoľahnúť. Počul som, ako to povedal."

Text: Hudba.sk (Zdroj: Loundersound.com)