Matej Smutný má na konte niekoľko hudobných produkcií, ktoré viacnásobne otriasli rebríčkami slovenských a českých hitparád ako Psycho Love či Fairytale. V minulosti spolupracoval s producentmi po celom svete, no tentokrát sa rozhodol zužitkovať svoje niekoľkoročné skúsenosti a produkovať sám. Album Sverige Bro je prvým hudobným dielom, na ktorom pracuje bez pomoci externých producentov a ktorý, ako sám hovorí, tvorí a produkuje doma v šatníku.

Skladbou We Go Wrong prináša poslucháčom prehľadnejšiu a jednoduchšiu produkciu, postavenú na hlasoch a perkusiách. "Každý sa niekam posúva, no a ja sa po 20 rokoch štúdia a interpretácie klasickej a experimentálnej hudby, tvorby hudby do muzikálov, či tanečných a divadelných inscenácií, posúvam smerom k väčšiemu oddychu a jednoduchosti v popovej hudbe. Pravdepodobne k tomu najviac prispel moment, kedy som sa s rodinou odsťahoval do Švédska, kde som konečne pochopil, že sa musím prestať naháňať za niečím čo neexistuje," hovorí Matej.

"Skladba We Go Wrong je nielen o tomto pocite, ale aj o tom, že vo svete, v ktorom si vytvárame ilúziu povrchného úspechu v profesionálnom či osobnom živote, sa dá žiť iba ak vás už prestane baviť ten najkrajší život, ten obyčajný," dodáva ku svojmu novému pohľadu na tvorbu a život. So skladbou vychádza aj videoklip z pera Matúša Mikulášiho, ktorý sa nesie v rovnakom duchu ako singel, či celý album.
 

Jeho v poradí druhý štúdiový album Sverige Bro vyjde už tento rok a Matej sa nebráni ani myšlienke, že by ešte do konca roka 2024 stihol aj druhý album, pre zmenu v slovenskom jazyku. S jeho skupinou The Psycho Lovers, s ktorou v minulom roku odohrali okrem množstva koncertov na Slovensku a v Čechách, aj úspešné anglické turné, si ich šou v tomto roku budete môcť vychutnať napríklad na Filmovom festivale v Karlových Varoch či na spoločnom Open Air koncerte na Vígľašskom Zámku s Petrom Nagyom. 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music.