Americký hudobník Beck a britská speváčka Natasha Khan, známa ako Bat for Lashes, nahrali skladbu s názvom Under The Indigo Moon. Pieseň pochádza z nového rovnomenného krátkometrážneho filmu, ktorého režisérkou je práve 34-ročná speváčka. Zachytáva v ňom svoje spoločné chvíle s priateľom a hudobníkom Gregorym Rogoveom.

"Becka mám rada už dlhšie. Začali sme spolupracovať pred pár rokmi. Strávili sme spolu tri týždne, skúšali sme veľa materiálu. Má naozaj veľa zvláštnych nástrojov, ktoré vydávajú úžasné zvuky," uviedla rodáčka z Londýna, ktorá s Beckom už nahrala jednu spoločnú pieseň - Let's Get Lost zo soundtracku filmu Twilight Saga: Zatmenie (2010).

Prečítajte si: Zobúdzajte sa s Beckom - novinka Morning Phase je výborná

Krátka ukážka novinky Under The Indigo Moon:


Speváčka a multiinštrumentalistka s pakistanskými koreňmi Natasha Khan má pod pseudonymom Bat for Lashes na konte albumy Fur and Gold (2006), Two Suns (2009) a The Haunted Man (2012). Prvé dva nominovali na Mercury Prize a speváčka si vyslúžila i štyri nominácie na Brit Awards. Jej komerčne najúspešnejšou skladbou je Daniel, za ktorú jej udelili prestížnu Ivor Novello Award. Videoklip k nej je podľa amerického magazínu Spin 11. najlepším za rok 2009.

Beck, občianskym menom Bek David Campbell, sa na hudobnej scéne pohybuje od 80. rokov minulého storočia. Do povedomia sa dostal hitom Loser, ktorý vydal v roku 1993. V tom istom roku uviedol na trh debutový album Golden Feelings. Americký dvojtýždenník Rolling Stone zaradil jeho štúdiovky Odelay (1996) a Sea Change (2002) medzi 500 najlepších albumov všetkých čias. Držiteľ niekoľkých cien Grammy si v roku 2004 vzal za manželku herečku Marissu Ribisi, s ktorou má syna a dcéru. Tento rok vydal album Morning Phase, ktorý obsahuje aj single Blue Moon a Waking Light.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Bat For Lashes, Beck