Skupina, ktorá počas sólovej kariéry sprevádzala legendárneho speváka a hudobníka Petra Muka, sa po roku vráti do Bratislavy. Na špeciálnom koncerte spolu s aktuálnou zostavou kapely Oceán pripomenú jeho tvorbu aj pokrstením nedávno vydanej reedície jeho eponymného sólového debutu z roku 1997.

Na petržalskom brehu Dunaja na Magio pláži zahrajú vo štvrtok 31. augusta hudobní kolegovia a priatelia Petra Muka. Od 19:30 ponúknu hodinový výber piesní z jeho sólovej kariéry, ktorá odštartovala presne pred 20 rokmi. Pri tej príležitosti vyšiel album Petr Muk (1997) v máji v reedícii s bonusmi. Oficiálného slovenského krstu nahrávky sa počas koncertu zúčastní aj spevákova dcéra Noemi Muková.

Petr Muk Band sa v Bratislave predstaví v zostave s pôvodnými vokalistkami speváka - Janou Feriovou, Míšou Klímkovou a Janou Vaněčkovou. Na basgitare bude hrať Zbyšek Kordač, na bicie Tomáš Waschinger, na gitare Vít Bareš a na klávesoch spevák a producent Mukovho posledného albumu Luděk Fiala.

Následne o 20:30 vystúpi skupina Oceán, ktorá nedávno vydala na vinyle svoj minuloročný album Ve smíru. Ide o prvú dlhohrajúcu štúdiovú nahrávku skupiny po 25 rokoch, a zároveň prvý album so speváčkou Jitkou Charvátovou. Tá do zostavy nastúpila ešte počas života Petra Muka, ktorý sa plánovaného návratu skupiny na scénu v roku 2008 odmietol zúčastniť. Kapela s novou speváčkou preto istý čas používala názov New Ocean, neskôr sa však vrátila k pôvodnému názvu. Spevák, ktorý medzi slávnou prvou érou Oceánu (1985-1993) a štartom sólovej dráhy pôsobil v skupine Shalom, zomrel 24. mája 2010.

Vstup na koncerty na Magio pláži je voľný.

Redakciu Hudba.sk informovala Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music.

Foto: AP

Súvisiaci interpreti: Petr Muk