Konečne aspoň niečo. Po niekoľkých mylných informáciách, ktoré stanovovali dátum vydania nového albumu speváčky Beyoncé na tento rok, sa fanúšikovia dočkali novej piesne. Manželka rappera Jay-Z ho venovala dcére Blue Ivy a je súčasťou dokumentu Beyoncé: Life Is But A Dream.

Kým je piata štúdiová nahrávka speváčky Beyoncé zatiaľ v nedohľadne, drží svojich fanúšikov v napätí a postupne im dávkuje jednu raritu za druhou. Tou najnovšou je skladba God Made You Beautiful. Pieseň o dcére Blue Ivy je ponúknutá zadarmo na stiahnutie každému, kto si zakúpi DVD verziu dokumentu Beyoncé: Life Is But A Dream.

Ospevovanie pomaly dvojročného dievčatka začína éterickými vokálmi, ktoré neskôr prerastú do láskyplnej materinskej balady. Mladá mamička v nej ospevuje krásu svojho dieťaťa, ktorá jej úplne zmenila život. Koniec koncov, vo veľkej miere bol o tom aj dokumentárny cyklus zo života speváčky ovenčenej 17-timi cenami Grammy.


Kedy bude album alebo lákadlo za lákadlom

Bonusová pieseň z DVD je už šiestym lákadlom v tomto roku. Doteraz bývalá členka skupiny Destiny`s Child, ktorá je na striedačke v nahrávacom štúdiu a na svetových pódiách v rámci Mrs. Carter Tour, pútala na seba pozornosť netrpezlivých fanúšikov rôznymi spôsobmi.

Najprv to bola znelka Grown Woman z reklamy na Pepsi tesne pred výstupením v polčase amerického futbalového sviatku Super Bowl. O mesiac na to šokovala svet mierne arogantnou ódou na vlastný úspech Bow Down / I Been On. Z nej sa úryvok využil aj na propagáciu aktuálneho svetového turné. Jednu jeho zastávku absolvovala aj na Slovensku. Pre účely reklamy vznikla aj Standing On The Sun. Pomocou nej nahradila ako tvár značky H&M Lanu Del Rey.


Posledné dve ochutnávky z aktuálnej tvorby ikony súčasnej populárnej hudby pochádzajú z filmu. Absolútnym prerobením singla Back To Black od zosnulej Amy Winehouse prispela spolu s André 3000 k soundtracku snímky Veľký Gatsby. Originálnou piesňou Rise Up zas obohatila animovaný celovečerný film s názvom Kráľovstvo lesných strážcov. V ňom si zahrala, resp. nadabovala aj úlohu kráľovnej Tary.

O piatej štúdiovke sa naďalej zaryto mlčí a vyskakujú len správy od tvorcov, ktorí tvrdia to isté. Či je to Pharrell Williams, Justin Timberlake, Timbaland, The Dream alebo aj jej manžel Jay-Z, nikto nezabúda prízvukovať, že album je už takmer hotový a speváčka ho pre svoju cieľavedomosť nevydá skôr, než s ním bude stopercentne spokojná.


Autor: Marek Majzon
Foto: Beyonce.com 

Súvisiaci interpreti: Beyoncé